İsrail’in 18 Mart’ta ateşkesi ihlal ederek Gazze’ye yeniden başlattığı saldırılarda hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 2 bini aşarken, 7 Ekim 2023’ten bu yana toplam can kaybı 51 bin 439’a, yaralı sayısı ise 117 bini geçti.
İsrail ordusunun 18 Mart 2025’te Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarına yeniden başlamasının ardından geçen sürede hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 2 bini geçti.
Gazze’deki Sağlık Bakanlığı’nın aktardığı verilere göre, son 24 saat içinde hastanelere 84 Filistinlinin naaşı ulaştırıldı. Bu kişilerin 6’sının enkaz altından çıkarıldığı, ayrıca 168 yaralının da sağlık kuruluşlarına getirildiği bildirildi.
Böylece 18 Mart’taki ateşkesin ihlal edilip saldırıların yeniden başlatılmasından bu yana yaşamını yitiren Filistinlilerin toplam sayısı 2 bin 62’ye, yaralı sayısı ise 5 bin 375’e ulaştı.
50 BİNDEN FAZLA KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ
İsrail’in 7 Ekim 2023’te başlattığı saldırılar genelinde ise bugüne dek 51 bin 439 Filistinlinin hayatını kaybettiği, 117 bin 416 kişinin yaralandığı açıklandı.
Gazze Sağlık Bakanlığı, enkaz altında ve sokaklarda çok sayıda cenazenin bulunduğunu ancak yoğun bombardıman ve hareket kısıtlamaları nedeniyle sağlık ekipleri ile sivil savunma görevlilerinin bu bölgelere ulaşmakta büyük zorluk yaşadığını vurguladı.