Avusturya enerji şirketi OMV: Rus gazının yerine başka kaynak koymak şu anda imkansız

Avusturya enerji şirketi OMV: Rus gazının yerine başka kaynak koymak şu anda imkansız

Avusturyalı enerji OMV'nin CEO'su Alfred Stern, Rusya'dan ithal edilen doğal gazın yerini başka kaynaklarla doldurmanın kısa vadede neredeyse imkansız olduğunu söyledi.

Avusturya petrol ve doğal gaz şirketi OMV'nin CEO'su Alfred Stern, Moskova'nın doğal gaz ödemelerini ruble ile alma koşulu ve Polonya ve Bulgaristan'a tedarikin kesilmesine ilişkin değerlendirmede bulundu.

CNBC'nin Squawk Box yayınına demeç veren Stern, "Avrupa'ya gaz tedariki konusunda, kısa vadede Avrupa için Rusya'dan gleen gaz akışlarını ikame etmenin imkansız değilse bile çok zor olacağı konusunda oldukça net olmamız gerektiğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

'YAPTIRIMLARLA TERS DÜŞMEYEN ÇÖZÜMLER BULMALIYIZ'

Sputnik'in aktardığına göre; "Avrupa'da resmin bütününe bakarsanız, miktarlar öyle bir şekilde işliyor ki, kısa vadede tam miktarı yerli üretim veya diğer kaynaklardan ithalatla ikame edemeyiz" diyen Stern, diğer ihracatçılardan gaz alma kapasitesinin zamanla oluşturulabileceğini, ancak bunun kısa vadede sağlanamayacağını da sözlerine ekledi.

OMV'nin halihazırda doğru çözümü elde etmek için Rus enerji devi Gazprom'dan aldığı ödeme talebini analiz ettiğini dile getiren yetkili, "Bunu nasıl ileriye taşıyacağımız konusunda yaptırımlarla ters düşmeyen çözümler bulmaya çalışıyoruz. Bu çalışmanın ortasındayız ve sonucun ne olacağı konusunda yorum yapamam" diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN