Çekyalı çiftçilerden traktörlü protesto

Çekyalı çiftçilerden traktörlü protesto

Avrupa çapında başlayan çiftçilerin protestolarına Çekya'dakiler de katıldı. Yüksek enerji maliyetlerine ve Avrupa Birliği'nin Yeşil Anlaşmasına karşı protestolara katılan yüzlerce Çekyalı çiftçi bugün traktörleriyle Prag şehir merkezine giderek trafiği aksattı.

Polonya, Fransa, Almanya, İspanya ve İtalya da dahil olmak üzere Avrupa çapındaki çiftçiler bu yıl düşük fiyatlar ve yüksek maliyetlerle, ucuz ithalatla ve AB'nin iklim değişikliği kısıtlamalarıyla mücadele etmek için sokaklara çıktı.

Yüksek enerji maliyetlerine, boğucu bürokrasiye ve Avrupa Birliği'nin Yeşil Anlaşmasına karşı protestolara katılan yüzlerce Çekyalı çiftçi bugün traktörleriyle Prag şehir merkezine giderek trafiği aksattı.

Reuters’ta yer alan habere göre, Tarım Bakanlığı önünde toplanan yüzlerce protestocu ıslık çalarak 'Utanç' ve 'İstifa' sloganları attı. 28 yaşındaki çiftçi Lukas Melichovsky, "Bugüne esas olarak tarımla ilgili bürokrasi nedeniyle geldik, evrak işleri katlanılabilir sınırın eşiğinde" dedi.

Başka bir çiftçi olan Vojtech Schwarz, ucuz ithalatların yerli üretimle aynı incelemeye tabi tutulmadığını söyledi: "Onların farklı bir başlangıç ​​çizgisi var çünkü biz bir milyon yetkili tarafından denetleniyoruz" dedi. Hükümet, bugünkü gösteriyi düzenleyenlerin gerçek çiftçilikle pek ilgisi olmadığını söyledi.

"ÇİFTÇİLERİN TEMSİLCİLERİYLE PAZARLIK YAPIYORUZ"

Çek Cumhuriyeti Başbakan Petr Fiala, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Bugünkü gösterinin çiftçilerin daha iyi koşullara sahip olması için verilen mücadeleyle pek bir ortak yanı yok" dedi ve gösteriyi düzenleyenlerden bazılarının Rusya yanlısı olduğunu veya başka siyasi amaçlara sahip olduğunu ekledi. Fiala, "Çiftçileri temsil edenlerle pazarlık yapıyoruz" dedi.

Başlıca şikayetleri AB tarım politikası, piyasadaki çarpıklıklar ve blok dışından ucuz ithalat nedeniyle fazlalıklardan kaynaklanan düşük satın alma fiyatlarıdır. Çiftçiler ayrıca, bloğun 27 üyesi için onlarca yıldır tarım düzenlemelerini belirleyen Yeşil Anlaşma'da ortaya konan AB'nin iklim değişikliğiyle mücadelesiyle ilgili maliyetlerden de şikayetçi.

Bu ayın başlarında Polonyalı çiftçiler ülke genelindeki yolları ve Ukrayna sınır geçişlerini kapatarak AB politikalarını protesto etmek için bir ay sürecek genel grev kararı almıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN