Çin’den ‘casus balon’ tepkisi: Protesto ediyoruz

Çin’den ‘casus balon’ tepkisi: Protesto ediyoruz

ABD’nin Atlantik Okyanusu üzerindeki ‘casus balon’ olarak nitelendirdiği aracı vurduktan sonra Çin’den ilk resmi açıklama geldi. Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, hava aracının sivil olduğu ve rotadan çıktığı konusunda ABD’nin bu konuda bilgilendirildiği belirtildi.

ABD ordusu, Güney Carolina kıyılarının yaklaşık 6 deniz mili açığına düşen enkazı almak için gemi gönderirken, Çin Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, "ABD'nin sivil insansız hava araçlarına saldırmak için güç kullanmasına karşı güçlü memnuniyetsizliğini ve protestosunu" ifade eden bir açıklama yayınladı.

Bakanlığın açıklamasında, "Çin, ilgili şirketin meşru hak ve çıkarlarını kararlı bir şekilde koruyacak ve aynı zamanda buna karşılık olarak daha fazla önlem alma hakkını saklı tutacak" diye eklendi.

‘METEOROLOJİK AMAÇLAR’

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, balonu ABD karasuları üzerine düşüren havadan havaya füze saldırısının ardından yaptığı açıklamada, Çin'i balonu "Amerika Birleşik Devletleri kıtasındaki stratejik bölgeleri gözetleme girişiminde" kullanmakla suçladı.

Çin, "mücbir sebep" nedeniyle planlanan rotasından çok saptığı iddia edilen "esas olarak meteorolojik amaçlar olmak üzere araştırma için kullanılan sivil bir zeplin" olduğunda ısrar etti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN