Dünya Kupası’na yürüyerek giden İspanyol İran’da kayboldu

Dünya Kupası’na yürüyerek giden İspanyol İran’da kayboldu

Kasım ayında başlayacak olan 2022 Dünya Kupası’nda İspanya’yı desteklemek için ülkesinden Katar’a kadar yürüyerek gitmeyi hedefleyen İspanyol Santiago Sanchez kayıplara karıştı. Ailesi önceki gün yaptığı açıklamada, Madrid’den Doha’ya yürüyerek gitmeyi hedefleyen Sanchez’den, üç hafta önce İran’a geçtikten sonra haber alınamadığını söyledi.

Eski paraşütçü ve ateşli bir futbol taraftarı olan deneyimli yürüyüşçü, son dokuz ayda 15 ülkeyi gezdi. Yolculuğunu Instagram hesabında takipçileriyle paylaşan Sanchez, son olarak Irak’ta görüldü. 41 yaşındaki Sanchez daha önce, Katar’a yaptığı gezinin amacının, İspanya’nın 23 Kasım’da oynayacağı ilk maça yetişmek ve Arap dünyasındaki ilk Dünya Kupası ev sahibi ülkeye ulaşmadan önce başkalarının nasıl yaşadığını öğrenmek olduğunu söylemişti.

Irak’taki Süleymaniye şehrinde verdiği bir röportajda, “Yolculuğun amacı, diğer insanları çok az şeyle daha ileriye gidebileceklerini göstermeleri için motive etmek ve onlara ilham vermek.” demişti. Ancak Sanchez’in ailesi, İspanyol yürüyüşçüden son olarak 2 Ekim’de Irak-İran sınırını geçtikten bir gün sonra sesli bir mesajla haber aldı. Bir televizyon kanalının kendisiyle röportaj yapmak istediğini söyleyen Sanchez’in İran’ın başkenti Tahran’a gitmeyi planladığı öğrenildi.

Bir sonraki adımı, İran’ın güneyindeki liman olan ve tekneyle Katar’a seyahat edeceği Bandar Abbas olacaktı. İspanya Dışişleri Bakanlığı, Sanchez’in nerede olduğu hakkında hiçbir bilgilerinin olmadığını ve İspanya’nın Tahran büyükelçisinin konuyla ilgilendiğini açıkladı. Sanchez, 12 Temmuz’da Türkiye’ye giriş yaptıktan 1 hafta sonra İstanbul’a ulaşmıştı. Bazı YouTube kanallarıyla röportaj yapan Sanchez, 4 Ağustos’ta İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin çevre temizliği konusundaki farkındalık organizasyonuna katıldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN