Ekmek yerine zehir yiyoruz! O zehir sadece birinde değil hepsinde var

Ekmek yerine zehir yiyoruz! O zehir sadece birinde değil hepsinde var

İngiltere'de beyaz ve kahverengi undan yapılan ekmekler üzerinde yapılan yeni bir araştırmada ürkütücü sonuçlar ortaya çıktı. Araştırmadan çıkan sonuçlar herkesi hayretler içinde bıraktı.

İngiltere’de yapılan yeni bir araştırmada ürkütücü sonuçlar ortaya çıktı. İngiltere'de beyaz ve kahverengi undan yapılan ekmeklerin yanı sıra satılan çörek ve kekler teste tabi tutuldu. Hamur işleri üzerinde yapılan çalışmalarda, ürünlerin üzerinde 11 farklı pestisite rastlanılırken tüm ürünlerde toplam 137 farklı pestisit kalıntısı bulundu.

GEÇEN YILIN İKİ KATI

İngiltere’de geniş çaplı yapılan yeni bir araştırmadan ürkütücü sonuçlar ortaya çıktı. Ülkede yapılan testler, süpermarket raflarında satılan paketli eklerin çoğunun hatta neredeyse tamamının pestisit içeriğini ortaya çıkardı. Bu rakamların bir yıl önce yapılan ölçümün iki kat olduğu öğrenildi.

Ekmek değil zehir: İstisnasız hepsinde var

BİRDEN FAZLA KİMYASAL KALINTI İÇERİYOR

Beyaz ve kahverengi undan yapılan ekmekler, çörekler ve keklerde 11 farklı böcek ilacı bulundur. Birleşik Krallık hükümeti tarafından yayınlanan en son verilere göre, sebzelerin üçte birinden biraz azı (yüzde 30) ve meyvelerin üçte ikisinden fazlasının (yüzde 69) birden fazla kimyasal kalıntısı içerdiği bulundu.

İngiltere Pestisit Eylem Ağı (PAN UK) kampanya grubu, çoğu ciddi kronik sağlık etkileriyle bağlantılı olanlar da dahil olmak üzere tüm ürünlerde toplam 137 farklı pestisit kalıntısı buldu.

Listede üzüm ve greyfurt başta olmak üzere, birden fazla pestisit ile kontamine olma olasılığı yüksek olan bir düzine meyve ve sebzenin de bir listesi derlendi.

MEYVELERDE DURUM DAHA DA VAHİM

Teste tabi tutulan tüm greyfurtlarda, üzümlerin yüzde 90'ından fazlası, muzların yüzde 70'inden ve meyvelerin yüzde 60'ından fazlası ile birden fazla pestisit kalıntısı bulunduğu kaydedildi.

iStock-1253886250

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN