Emeklilik reformuna karşı protestolar sürerken… Paris’in bazı bölgelerinde toplanma yasağı

Emeklilik reformuna karşı protestolar sürerken… Paris’in bazı bölgelerinde toplanma yasağı

Fransa genelinde binlerce gösterici, Emmanuel Macron'un parlamento oylaması olmaksızın devlet emeklilik yaşını zorla değiştirme kararını protesto etmeye devam ederken, Paris polisi, başkentin bazı bölgelerinde toplanmayı yasakladı.

Fransa genelinde gerçekleştirilen protestolar büyük ölçüde barışçıl geçerken, çevik kuvvet polisi, Paris'te göz yaşartıcı gaz kullandı, göstericilerle çatıştı ve ateşli olayların ardından 61 kişi gözaltına alındı.

Polis yetkilileri, son olaylardan sonra sürpriz bir kararla, Ulusal Meclis yakınlarında bulunan Concorde Meydanı ve Şanzelize Caddesi’nde toplanmayı "kamu düzenini bozma riskleri" nedeniyle yasakladı.

‘TARTIŞMALI YETKİ’SİNİ KULLANIYOR

Fransa’da hükümetin emeklilik yaşının 62'den 64'e çıkarılmasına dair tasarının Ulusal Meclis’ten çıkacağından ‘emin olmadığı’ sonucuna vardıktan sonra, Fransa Devlet Başkanı Emmanuel Macron, yasa tasarısını hayata geçirmek için tartışmalı yürütme yetkilerine başvurdu.

Fransa Anayasası’na göre yasal olsa da bu hareket, muhalefet partileri tarafından sert karşılandı ve sokak protestolarının dozunu artırarak 2018'deki Sarı Yelekliler eylemlerinden bu yana ülke liderinin otoritesine en büyük meydan okuma haline geldi.

MACRON ‘ŞART’ DİYOR

Kamuoyu yoklamaları, Fransız halkının yaklaşık üçte ikisinin, Macron'un 2022'deki başarılı yeniden seçim kampanyasının temel taahhüdü olan emeklilik değişikliklerine karşı olduğunu gösterdi. Macron, sistemin çökmesini önlemek için değişikliklerin gerekli olduğunu söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN