Felaketi yaşayan ülkeden turistlere 'gelmeyin' çağrısı: İnsanlarımızın öldüğü sularda yüzüyorlar

Felaketi yaşayan ülkeden turistlere 'gelmeyin' çağrısı: İnsanlarımızın öldüğü sularda yüzüyorlar

ABD'nin Hawaii eyaletinde günlerdir söndürülemeyen orman yangınlarında en az 93 kişi hayatını kaybetti, bine yakın kişinin ise kayıp olduğu bildirildi. Ada halkı, "Üç gün önce insanlarımızın öldüğü sular, hemen ertesi gün bu turistlerin yüzdüğü sularla aynı" diyerek turistlere bölgeye gelmekten vazgeçmeleri çağrısı yaptı.

ABD’nin Hawaii eyaletinde bulunan Maui Adası'ndaki orman yangınlarında hayatını kaybedenlerin sayısı artmaya devam ediyor. Kentte resmi açıklamaya göre en az 93 kişi öldü. Yüzlerce kişinin kayıp olduğu ve ölü sayısının ciddi şekilde artacağı ifade ediliyor.

BBC Türkçe'de yer alan habere göre; Hawaii'deki afetin etkilerini yakından takip eden Hawaii doğumlu dünyaca ünlü oyuncu Jason Momoa, bölgenin şu an bir turiste ihtiyacı olmadığını söylerken sahillerde yüzenleri görmesinin kendisini dehşete düşürdüğünü belirtti. Momoa "Maui şu anda tatil yapmak için uygun bir yer değil. Seyahat etmeyin. Bu kadar derin acılar çeken bir adada varlığınıza ihtiyaç duyulduğuna kendinizi inandırmayın" dedi.

7532799.jpg

BBC'ye konuşan bir bölge sakini ise "Üç gün önce insanlarımızın öldüğü sular, hemen ertesi gün bu ziyaretçilerin turistlerin yüzdüğü sularla aynı" sözlerini kaydetti ve şöyle devam etti: "Tüm bunlar onların kalbinin ve aklının nerede olduğu ve bizim kalbimizin ve aklımızın şu anda nerede olduğu hakkında çok şey söylüyor"

7539056.jpg

"ARTIK İKİ FARKLI HAWAİİ VAR"

Bölge sakini, hiçbir Hawaiilinin böyle trajik koşullarda yüzmeyeceğini, şnorkelle dalmayacağını, sörf yapmayacağını söyledi ve ekledi: "Kimse trajedi içinde eğlenmiyor ve hiçbir şey olmamış gibi hayatına devam etmiyor. Artık iki Hawaii var. Bizim yaşadığımız Hawaii ve onların yaşadığı Hawaii"

Yerel yetkililer, zorunlu olmayan seyahatlerde bulunan kişilerden adadan ayrılmalarını ve diğerlerinden Maui'ye seyahat planlarını iptal etmelerini istedi.

7532801.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN