Finlandiya Rusya sınırını kapatma kararını uzattı

Finlandiya Rusya sınırını kapatma kararını uzattı

Finlandiya İçişleri Bakanlığı, Rusya ile olan bin 340 kilometrelik sınırın kapatılması kararının 11 Şubat'a kadar uzatıldığını duyurdu. Finlandiya, Moskova'yı sığınmacıları ve belgesiz göçmenleri geçmeye teşvik etmekle suçlamasının ardından geçtiğimiz yılın sonlarında sınırı kapatma kararı almıştı. Sınırın 15 Ocak'ta yeniden açılması planlanıyordu.

Finlandiya, Moskova'yı sığınmacıları ve belgesiz göçmenleri geçmeye teşvik etmekle suçlamasının ardından geçtiğimiz yılın sonlarında Rusya ile olan sekiz sınır karakolunun tamamını kapatmıştı. Rusya ise iddiaları yalanlamıştı.

Al Jazeera'de yer alan habere göre, Finlandiya İçişleri Bakanlığı sınır kapatma kararının 11 Şubat'a kadar uzatıldığını açıkladı. Sınırın 15 Ocak'ta yeniden açılması planlanıyordu.

İçişleri bakanlığı yaptığı açıklamada, "Yetkililerin topladığı bilgilere göre, olayın daha önce olduğu gibi yeniden başlaması ve yayılması tehlikesi muhtemeldir" dedi.

SINIRDAN İKİ GÜNDE 300 SIĞINMACI ÜLKEYE GİRDİ

Finlandiya'nın Rusya ile olan bin 340 kilometrelik sınırı, Avrupa Birliği'nin dış sınırı olarak hizmet veriyor ve NATO'nun kuzeydoğu kanadının bir parçası.

Finlandiya , Moskova ile onlarca yıldır süren askeri uyumsuzluk ve pragmatik dostluk bağlarının ardından Nisan ayında NATO'ya katıldı. Rusya'nın, ülkeyi istikrarsızlaştırma amacıyla ve ABD ile savunma işbirliğini artırma kararına misilleme olarak göçmenlerin hareketine izin verdiği belirtiliyor.

Finlandiya Sınır Muhafızları, geçtiğimiz ay iki geçiş noktasının kısa süreliğine açıldığını ve iki gün içinde 300'den fazla sığınmacının Rusya'dan giriş yaptığını söyledi.

Sınır Muhafızlarına göre Kasım ayının başlarında Kenya, Fas, Pakistan, Somali, Suriye ve Yemen gibi çok çeşitli ülkeden tahmini 900 sığınmacı Rusya'dan Finlandiya'ya girdi. Finlandiya, sınırın bir bölümünde 2026 yılına kadar tamamlanması planlanan 200 kilometrelik bir çit inşa ediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN