Fransa lideri Macron'a suikast yapacaklardı: Aşırı sağcı grup yargılanıyor

Fransa lideri Macron'a suikast yapacaklardı: Aşırı sağcı grup yargılanıyor

Fransa'da aşırı sağcı bir grupla bağlantılı 13 kişi, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a suikast planlamak ve bir dizi başka saldırı düzenlemekle suçlandığı davada yargılamalar başladı.

Savcılar, Barjols olarak tanımlanan bir grubun 13 üyesi, 2018'de halka açık bir ziyaret sırasında Macron'a yönelik bir saldırı planını içeren bir darbe düzenlemek için komplo kurduğunu söylerken, duruşmalar şubat ayına kadar sürecek.

Savcılar, internet üzerinden, telefon görüşmeleri ve toplantılardan alınan kanıtlara atıfta bulunarak, zanlıların ayrıca göçmenleri öldürmeyi ve camilere saldırmayı planladığını söylüyor.

‘SORUŞTURMA KURGUYA DAYANIYOR’

Sanıkların hazırladığı iddia edilen saldırı planları gerçekleşmedi ve savcılar 2018’den bu yana süren soruşturmalar boyunca suçlamaların bazılarını düşürdü. Ancak sanıklar, Macron'a yönelik saldırı teşebbüsünden suçlu bulunursa 10 yıla kadar hapis cezası alabilir.

Savunma Avukatı Lucile Collot, iddia makamının davasının "şiddet içeren bir eylemin gerçekleşeceği kurgusuna" dayandığını söyledi ve planlı bir terör eylemi suçlamasının "yersiz" olduğunu söyledi.

2018'de Fransa'nın iç istihbarat servisleri, Fransız Alplerinde aşırı sağcı bir militanın o yılın kasım ayında Birinci Dünya Savaşı anma töreni sırasında Macron'a saldırmayı planladığını söyleyen bir ihbar aldı. Fransa’nın terörle mücadele savcıları, aynı yılın ekim ayında iddiayı ve kişileri soruşturmaya başlamıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN