Fransa'da sular durulmuyor: Gözaltı sayısı 3 bini aştı

Fransa'da sular durulmuyor: Gözaltı sayısı 3 bini aştı

Fransa'daki protesto ve çatışmalar dünya gündeminden inmezken, olayların 6. gecesinde de müdahalesi süren polis, 17 kişiyi daha gözaltına aldı ve böylece altı günde toplam gözaltı sayısı 3 bin 200'ü aştı.

Fransa'nın Nanterre kentinde, 27 Haziran'da Nael M. isimli 17 yaşındaki Cezayir asıllı çocuğun polis kurşunuyla öldürülmesinin ardından başlayan gösterilerin 6. gecesinde, başkent Paris civarında 17 kişi gözaltına alındı.

Fransız İş Adamı ve Sanayiciler Derneği (MEDEF) Başkanı Geoffroy Roux de Bezieux, protestoların 1 milyar eurodan fazla hasara yol açtığını söyledi.

1-011.jpg

De Bezieux, 200 dükkanın tamamen yağmalandığını, 300 banka bayisinin tamamen tahrip edildiğini ve tütün satan 250 dükkanın gösterilerden etkilendiğini kaydetti.1-008.jpg

FRANSA'DAKİ OLAYLAR

Fransız polisi 27 Haziran'da Nanterre'de, içinde 3 kişi bulunan bir araca ateş açmış, 17 yaşındaki Nael M'yi öldürmüştü.

Nael'in ölümüne tepki gösterenler, ülke genelinde farklı kentlerde sokağa çıkarak polisle çatışmıştı.

1-010.jpgNael M.

Genci öldüren polis açığa alınmış ve tutuklu olarak yargılanmasına karar verilmişti.

Ayrıca Paris, Marsilya, Lyon dahil birçok kentte düzenlenen protestolarda talan ve yağmalama olayları yaşanmış, 10 kentte saat 21.00'den itibaren sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN