Fransa'dan Nijer'e çağrı: Derhal serbest bırakın

Fransa'dan Nijer'e çağrı: Derhal serbest bırakın

Fransa Dışişleri Bakanlığı, ordu tarafından yönetilen Nijer'de bir Fransız yetkilinin tutuklandığını duyurdu. Bakanlık, cuntaya yetkiliyi derhal serbest bırakması çağrısında bulundu.

Nijer'de ordu, Temmuz ayında seçilmiş Devlet Başkanı Mohamed Bazoum'u indirmiş, daha sonra Fransız yetkililere ülkeyi terk etmelerini emretmişti. Fransa ise Nijer'deki cuntanın ülkenin meşru otoritesi olmadığını söyleyerek bu emre uymayı reddetmişti.

Fransa Dışişleri Bakanlığı, X platformunda, yurt dışındaki Fransız vatandaşlarının danışmanı Stephane Jullien'in geçen Cuma günü tutuklandığını söyledi ve "derhal serbest bırakılması" çağrısında bulundu.

MACRON TEHLİKEYİ GÖRMEZDEN GELDİ

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Ağustos ayında büyükelçilere hitaben yaptığı konuşmada, Fransa'nın Nijer'deki büyükelçisinin ayrılmasının istenmesine rağmen görevinde kalacağını söylemiş ve cuntaya karşı durmanın tehlikeli olabileceği yönündeki endişeleri göz ardı etmişti.

Dışişleri Bakanlığı Jullien'in nerede ve nasıl tutuklandığı ya da Paris'teki yetkililerin Jullien'in nerede tutulduğunu bilip bilmediği konusunda ayrıntılı bilgi vermedi. Açıklamada sadece Fransa'nın durumu yakından takip ettiği ve Jullien'e herkes için sağlanan korumayı sağlamak üzere "bütün gücüyle seferber olduğu" belirtildi.

Açıklamada, Fransa Jullien'in "derhal serbest bırakılması çağrısında bulunuyor" denildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN