Gazze'de insani kriz derinleşiyor: Hastaneler bu gece kullanılamaz hale gelecek

Gazze'de insani kriz derinleşiyor: Hastaneler bu gece kullanılamaz hale gelecek

İsrail'in sistematik saldırıları ve kuşatması altında olan Gazze'de insanlık dramı büyümeye devam ediyor. Sınırlı sayıda yardımın kente girmesine izin veren İsrail yakıt girişine izin vermemeye devam ederse hastaneler bu gece itibarıyla hizmet veremez hale gelecek. İsrailli yetkililer bir kez daha Gazze'ye yakıt verilmeyeceğini duyurmuştu.

İnsani krizin içerisinde olan Gazze'de sınırlı sayıda yardım gönderilmeye devam ederken milyonlarca Filistinli için gelen yardımlar halen yeterli değil.

Son olarak Gazze için insani yardım taşıyan 8 tır daha Refah Sınır Kapısı'ndan giriş yaptı. 21 Ekim'den bu yana Gazze'ye giren yardım tırı sayısı 62'ye yükselmiş oldu. Birleşmiş Milletler, hala Refah sınır kapısında Gazze'ye girmek için bekleyen 10'un üzerinde tır olduğunu duyurdu.

Kuşatma altına aldığı Gazze'de yakıt girişine de izin vermeyen İsrail, insani durumu zora sokacak eylemlerine devam ediyor. Dün Gazze Sağlık Bakanlığı yakıt girişine izin verilmediği için hastanelerinin sisteminin tamamen çöktüğünü duyurdu.

Birleşmiş Milletler de, Gazze'deki insani krizin boyutuna da dikkat çekti.

'HASTANELER HİZMET VEREMEZ'

TRT Haber'de yer alan habere göre, BM Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı, bölgeye yakıt girişine izin verilmesini istedi; aksi takdirde Gazze'deki hastanelerin bu geceden itibaren hizmet veremez hale geleceği konusunda uyardı.

Gazze Şeridi'nde temel ihtiyaçların karşılanması için günlük 100 TIR dolusu malzemeye ihtiyaç olduğu vurgulanıyor.

Saldırılar öncesinde Gazze'ye günde 500'ün üzerinde TIR giriş yapıyordu.

Gazze Şeridi’nde bir buçuk milyonun üzerinde kişi günlük temel yardıma ihtiyaç duyuyor.

Refah Sınır Kapısı'ndan geçen yardımların sadece bölgenin güneyinde dağıtılacağını açıklayan İsrail ordusu, yakıt geçişine izin verilmeyeceğini de yineledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN