Gökmen Tanış'ın 2011'de Utrecht'te yaptığı sokak röportajı

Gökmen Tanış'ın 2011'de Utrecht'te yaptığı sokak röportajı

2011'de GeenStijl isimli web sitesinin sokak röportajı yaptığı kişinin Hollanda'daki kanlı saldırıyı gerçekleştirilen Gökmen Tanış olduğu iddia edildi. Videodaki kişinin Gökmen Tanış olduğunu ileri süren gazeteci Chantal Hanse, tacize maruz kalıyor.

KARAR.COM

Yeni Zelanda saldırısının ardından bugün Hollanda'dan gelen haber bir anda gündemi değiştirdi. Tramvaya ateş açan saldırganın 3 kişiyi öldürdüğü, 5 kişiyi de yaraladığı açıklandı. Olayın ardından operasyon başlatan Hollanda polisi, saldırıyı gerçekleştiren kişinin Türk asıllı Hollanda vatandaşı Gökmen Tanış olduğunu açıkladı.

19-03/18/roprtaj-1.jpg

Daha önce IŞİD bağlantısı nedeniyle tutuklanıp serbest bırakılan Gökmen Tanış'ın Çeçenistan'a savaşmaya gittiği de ortaya çıktı. 2 Temmuz 1981 Yozgat doğumlu olan Gökmen Tanış, Hollanda'nın Utrecht kentinde yaşıyor.

MUHABİRİ TACİZ ETTİ

Gökmen Tanış'ın olayın ardından ortaya çıkan görüntüsü sosyal medyada en çok paylaşılanlar arasına girdi. Videoda kendisine sorular yönelten muhabiri taciz edici şekilde konuşan Gökmen Tanış, "Bütün ..çın açık ve sen bir demokratsın" diyor.

GÖKMEN TANIŞ KİMDİR?

2 Temmuz 1981 Yozgat doğumlu olan Gökmen Tanış, ailesi ile birlikte Hollanda'ya gitti. Hollanda'nın Uhtrecht kentinde yaşanan Gökmen Tanış, çevresinde sessiz ve Türk toplumunda uzak biri olarak tanımlanıyor. Psikolojik sorunları olduğu düşünülen Gökmen Tanış'ın daha önce IŞİD bağlantısı nedeniyle tutuklanıp, serbest bırakıldığı açıklandı.

19-03/18/gokmen-tanis-4.jpg
Videodaki kişinin Gökmen Tanış olduğu iddia ediliyor.

Öte yandan Çeçenistan'a giderek savaşa katıldığı iddia edilen Gökmen Tanış'ın 'aşırıcı' olduğu da ileri sürülen savlardan bazıları. Hollanda'da bugün (18 Mart 2019) Utrecht'in dışındaki bir tramvay istasyonunda rastgele ateş açtı. Tanış'ın açtığı ateş sonucunda 3 kişi hayatını kaybederken 5 kişi de yaralandı.

BABASI KONUŞTU: 11 YILDIR GÖRÜŞMÜYORUZ

Gökmen Tanış'ın babası Mehmet Tanış'ın, yıllar önce Yozgat'ın Boğazlıyan ilçesine bağlı Sırçalı beldesinden ailesiyle Hollanda'ya gittiği, 2008'de eşinden boşanıp Türkiye'ye döndüğü ve Kayseri'ye yerleştiği öğrenildi. İkinci evliliğini yapan Mehmet Tanış, ilk eşinden olan ve Hollanda'da yaşamaya devam eden oğlu Gökmen Tanış ile 11 yıldır görüşmediklerini söyledi.

Baba Tanış, oğlunun amcasının kızı ile evlendiğini, 2 ay sonra boşandıklarını belirtti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN