Hırsız bankacı yakayı ele verdi: Ölen müşterisinin kefen parasını bile çalmış

Hırsız bankacı yakayı ele verdi: Ölen müşterisinin kefen parasını bile çalmış

47 yaşındaki bir bankacının, ölen müşterilerinin hesaplarından yıllar boyunca kendi hesabına para aktardığı ortaya çıktı. Görevi kötüye kullanmak suçundan ceza alan adam, hayatını kaybeden bir müşterisinin cenaze masrafları için ayırdığı parayı da kendi hesabına aktarmış.

İngiltere'de Daniel Hodgin adlı bir banka çalışanının, ölen müşterilerinin hesaplarından yaklaşık 61 bin euro (1 milyon 300 bin TL) çaldığı tespit edildi. Hodgin'in bu yöntemle yıllar boyunca az miktarlarda ama çok kez para çaldığı belirlendi.

Bugün (25 Ekim 2022 Salı günü) Preston Crown Court'ta mahkemeye çıkan Daniel Hodgin, görevini kötüye kullanmak suçuyla 20 ay denetimli serbestlikle cezalandırdı.

47 yaşındaki bankacının, ölen müşterilerinin hesaplarından kendi hesabına para aktardığı bu sırada da kayıtları bankacı olduğu için rahatlıkla sildiği belirlendi.

bankaci-olen-musterilerinin-hesaplarindan-1-milyon-300-bin-tl-caldi-001.jpg

ÖLEN MÜŞTERİSİNİN KEFEN PARASINI BİLE ZİMMETİNE GEÇİRMİŞ

Lancs.live web sitesinde yer alan habere göre, denetimli serbestlik cezasından dolayı cezaevine girmeyecek Daniel Hodgin'in, ölen bir müşterisinin cenaze masraflarının bir kısmını da kendi hesabına aktardığı mahkemede ortaya çıkarıldı.

Daniel Hodgin, daha önce İngiltere'de oldukça meşhur olan bilgi yarışması Chase'de yarışmış ve 1000 sterlin gibi bir ödül kazanmıştı.

bankaci-olen-musterilerini-soydu.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN