IMF’den Hindistan’a ‘pirinç’ çağrısı: İhracat yasağını kaldırın

IMF’den Hindistan’a ‘pirinç’ çağrısı: İhracat yasağını kaldırın

Son yıllarda küresel ölçekte derinleşen gıda krizine ilişkin yetkililer harekete geçerken, dünyanın en büyük pirinç ihracatçılarından Hindistan’a çağrıda bulunan IMF, pirinç ihracatına yönelik yasağın kaldırılması gerektiğini bildirdi.

Küresel sevkiyatların yüzde 40'ından fazlasını yapan dünyanın en büyük pirinç ihracatçısı Hindistan’ın basmati olmayan pirinç ihracatını durdurma yönündeki son hamlesinin küresel ölçekte gıda fiyatlarındaki dalgalanmayı şiddetlendireceğini belirten Uluslararası Para Fonu (IMF), Hindistan'ı kısıtlamaları kaldırmaya teşvik etti.

ABD merkezli IMF’nin baş ekonomisti Pierre-Olivier Gourinchas, Hindistan'daki kısıtlamaların dünyanın geri kalanında gıda fiyatlarındaki dalgalanmayı şiddetlendirebileceğini belirterek “Bu tür ihracat kısıtlamalarının kaldırılması kesinlikle teşvik edeceğimiz bir şey çünkü küresel olarak zararlı olabilir" ifadelerini kullandı.

EK VERGİ YETMEDİ

Hindistan hükümeti geçen hafta, ülke içinde ekim ayından bu yana yüzde 30'dan fazla artan yerel pirinç fiyatlarını azaltmak için basmati dışı pirinç ihracatını kısıtlayacağını bildirmişti.

Hindistan'ın son hamlesi, pirinç üzerindeki daha erken ancak daha sınırlı bir ihracat kısıtlamasına katkıda bulunurken, Hindistanlı yetkililer eylül ayında, basmati dışı pirinç ihracatına yüzde 20 ek tarife koymuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN