İngiliz milletvekilinin öldürüldüğü saldırı terör eylemi ilan edildi

İngiliz milletvekilinin öldürüldüğü saldırı terör eylemi ilan edildi

İngiltere'de milletvekili David Amess'in hayatını kaybettiği bıçaklı saldırının terör eylemi olduğu ilan edildi.

Londra Polis Teşkilatı Komiser Yardımcısı ve Terörle Mücadele Ulusal Koordinatörü Dean Haydon, İngiltere'de Muhafazakar Parti milletvekili David Amess'in bıçaklanarak öldürülmesi olayının terörizm bağlantılı olduğunu açıkladı.

Haydon, ilk soruşturmanın, saldırının dini aşırıcılıkla bağlantılı bir motivasyonu bulunabileceğini gösterdiğini söyledi.

Londra Polisi'nden yapılan açıklamada da, soruşturmanın Terörle Mücadele Birimi tarafından yürütüldüğü belirtilirken, ismi verilmeyen saldırganın 25 yaşında ve İngiliz vatandaşı olduğu bildirildi.

Soruşturma kapsamında polislerin şu anda Londra'da iki adreste arama yaptığı belirtilen açıklamada, "Saldırganın tek başına hareket ettiğine inanılıyor ve şu anda olayla ilgili başka kimseyi aramıyoruz." bilgisi verildi.

Soruşturmaların devam ettiği vurgulanırken, görgü tanıkları veya olay hakkında bilgisi olan herkesin polise başvurması ve ellerindeki fotoğraf ve videoları güvenlik güçleriyle paylaşması istendi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN