İngiltere Başbakanı Johnson'a yolsuzluk soruşturması

İngiltere Başbakanı Johnson'a yolsuzluk soruşturması

İngiltere Başbakanı Johnson'ın Başbakanlık Konutu'ndaki dairesine yaptırdığı tadilatla ilgili soruşturma başlatıldı. Partilerin ve seçim kampanyalarının finansmanını denetleyen İngiltere Seçim Komisyonu, konuyla ilgili suç işlendiğinden şüphelenmek için makul sebepler olduğunu açıkladı.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın Başbakanlık Konutu'ndaki dairesinde yapılan tadilat ülkeyi karıştırdı. Pazartesi günü Parlamento'da yaptığı konuşmada, masrafları 'kendi cebinden' karşıladığını söyleyen Johnson, faturayı ilk olarak kimin ödediğini ise açıklamamıştı.

İngiltere Seçim Komisyonu, tadilat masraflarının nasıl karşılandığına ilişkin soruşturma başlattı. Komisyon, "Suç ya da suçların işlenmiş olabileceğinden şüphelenmek için makul nedenler var" dedi.

NE OLMUŞTU?

Johnson'ın eski başdanışmanı Dominick Cummings, tadilat masraflarıyla ilgili yaptığı açıklamada, iktidardaki Muhafazakar Parti'ye bağışta bulunanlar tarafından ödenmesine yönelik 'gizli bir plan' olduğunu ileri sürmüştü.

İngiltere'de siyasetçilerin kendilerine yapılan bağışları bildirmeleri gerekiyor. Seçim Komisyonu da partilerin ve seçim kampanyalarının finansmanını denetliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN