İngiltere, Rusya’ya tüm hizmet sektöründe ihracatı yasakladı

İngiltere, Rusya’ya tüm hizmet sektöründe ihracatı yasakladı

İngiltere, 24 şubat tarihinden bu yana devam eden Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle Rusya’ya tüm hizmet sektöründeki ihracatı yasaklama kararı aldı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İngiltere Dışişleri Bakanı Liz Truss "Putin rejimiyle iş yapmak ahlaki olarak sona ererken, buna devam etmek Ukrayna genelinde acıya sebep olan savaş makinesinin finanse edilmesine de yardımcı oluyor" dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 24 Şubat akşamı, Ukrayna'yı 'askerden ve Neo- Nazilerden arındırma' bahanesiyle başlattığı işgal girişimi, bütün hızıyla devam ederken İngiltere, 63 Rus kişi ve kurumu da yaptırım listesine ekledi.

Yeni yaptırım kararlarını açıklayan İngiliz hükümeti Rusya’ya tüm hizmet sektöründeki ihracatı yasakladı. Bununla birlikte 63 Rus kişi ve kurum da İngiltere’nin yaptırım listesine dahil edildi.

İngiliz hükümeti alınan yeni kararlarla, Rusya’nın İngiltere’nin yönetim danışmanlığı, muhasebe ve halkla ilişkiler hizmetlerine erişiminin kesileceğini belirtti.

"PUTİN REJİMİYLE İŞ YAPMAK AHLAKİ OLARAK SONA ERDİ"

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İngiltere Dışişleri Bakanı Liz Truss şunları söyledi:

“Putin rejimiyle iş yapmak ahlaki olarak sona ererken, buna devam etmek Ukrayna genelinde acıya sebep olan savaş makinesinin finanse edilmesine de yardımcı oluyor. Rusya’nın İngiltere’nin hizmetleri ile ilişkisinin kesilmesi, Kremlin üzerinde daha fazla baskıya neden olacak ve bu da Putin’in Ukrayna’da başarısız olmasını sağlayacak”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN