İsrail zulmü durmuyor! Terörist saldırı 48 saat daha sürecek

İsrail zulmü durmuyor! Terörist saldırı 48 saat daha sürecek

İsrail'in 10 Mayıs'tan bu yana Doğu Kudüs'te Filistinlilere yönelik başlayan şiddeti durmak bilmiyor. İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının en az 48 saat daha devam edeceğini açıkladı.

İsrail, Ramazan ayı demeden Doğu Kudüs'teki Mescid-i Aksa'da namaz kılmak isteyen Filistinlilere yönelik başlattığı saldırılarına 10 Mayıs'tan bu yana devam ediyor. İsrail savaş uçakları, Cebel er-Rays, Beyt Lahya, El-Kerame, Şeyh Zayid bölgeleri ile Gazze kentinin kuzeyindeki ve batısındaki El-Makvisi ve El-Ketibe bölgelerini hedef alırken, hayatını kaybedenlerin sayısı 212'ye ulaştı. 

Şiddetin dozunu artırarak tüm dünyayı dile getiren İsrail, kana doymak bilmiyor. İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının en az 48 saat daha devam edeceğini duyurdu.

is.jpg

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları devam ederken İsrail Genelkurmay Başkanı Korgeneral Aviv Kochavi, İsrail’in Gazze’ye yönelik askeri operasyonun en az 48 saat daha devam edeceğini açıkladı. IDF, gece saatlerinde gerçekleştirdiği saldırılarda 30 Hamas mensubunun öldürüldüğünü duyurdu. İsrail’in Gazze saldırılarına karşılık veren Hamas’ın İsrail’in Aşdod kentine gerçekleştirdiği saldırı sonucu 3 İsrailli yaralandı.

GAZZE'DE BİLANÇO ÇOK AĞIR

Öte yandan, Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, 10 Mayıs’tan bu yana devam eden İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik hava saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısının 61’i çocuk, 36’sı kadın olmak üzere 212’ye, yaralıların sayısının ise bin 400’e yükseldiği aktarıldı. İsrail ise 11 İsraillinin hayatını kaybettiğini, 650 İsraillinin de yaralandığını açıkladı.

İsrail savaş uçakları, bölgenin kuzeyindeki Cebel er-Rays, Beyt Lahya, El-Kerame, Şeyh Zayid bölgeleri ile Gazze kentinin kuzeyindeki ve batısındaki El-Makvisi ve El-Ketibe bölgelerini hedef aldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN