İsrail'in öldürdüğü Filistinli gazeteci Şirin Ebu Akile için ABD'de anma töreni düzenlendi

İsrail'in öldürdüğü Filistinli gazeteci Şirin Ebu Akile için ABD'de anma töreni düzenlendi

İsrail güçleri tarafından öldürülen Filistinli muhabir Şirin Ebu Akile, ölümünün 1. yılında ABD'de Beyaz Saray'ın önünde toplanan gazeteci ve aktivistler tarafından anıldı.

Filistin Gençlik Hareketi ve Filistin Halkı Müzesi tarafından düzenlenen anma törenine, pek çok aktivistin yanı sıra Ebu Akile'nin arkadaşları ve çalıştığı Al Jazeera televizyonundan meslektaşları da katıldı.

Al Jazeera kanalının yöneticilerinden Laila el-Arian, basın özgürlüğüne önem veren herkesin "adaleti ve sorumluların hesap vermesini" savunması gerektiğini söyledi.

.jpg

‘ÖLDÜRENLERİN ADINI BİLE BİLMİYORUZ’

Ebu Akile'nin sahada İsrail güçlerince yapılan bir baskını takip ettiği sırada öldürülmesinin üzerinden bir yıl geçtiğini belirten el-Arian, "Kimse suçlanmadı, kimse tutuklanmadı, Şirin'i öldüren askerlerin adını bile bilmiyoruz" ifadelerini kullandı.

Laila el-Arian, Beyaz Saray önünde anma töreni düzenlemelerinin amacının, "Biden yönetimine, bu davada daha sert bir tutum göstermeleri gerektiğine dair net mesaj göndermek" olduğunu vurgulayarak ABD'nin, İsraillilere bu davada daha şeffaf olmaları için baskı yapması gerektiğinin altını çizdi.

1-008.jpg

İSRAİL ORDUSUNDAN ÖZÜR

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, CNN'e dün verdiği röportajda, Ebu Akile'nin ölümü için özür dileyerek "Şirin Ebu Akile, köklü bir gazeteciydi. İsrail'de demokrasimize değer veriyoruz ve gazetecilik ile özgür basını değerli görüyoruz. Gazetecilerin, İsrail'de özellikle savaş zamanlarında, bizi eleştirseler bile kendilerini güvende hissetmelerini istiyoruz" demişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN