İsveç Başbakanı Kristersson: Stockholm terör örgütleriyle diyaloğa girmeyecek

İsveç Başbakanı Kristersson: Stockholm terör örgütleriyle diyaloğa girmeyecek

Bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşecek olan İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, zirve öncesi net mesaj verdi. Kristersson, Türkiye ile İsveç arasında "Parlamentolar Arası Dostluk Grubu" kurulduğunu söyledi. Kristersson, İsveç'in terör örgütleriyle diyaloğa girmeyeceğini de açıkladı. “İsveç Muhtırayı sonuna kadar uygulayacak. İsveç terör örgütleriyle (PKK/PYD) diyaloğa girmeyecek" dedi.

NATO üyelik başvurusuna ilişkin görüşmeler için Türkiye'ye ziyarette bulunan İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, Türkiye ile İsveç arasında "Parlamentolar Arası Dostluk Grubu" kurulduğunu söyledi. Kristersson, İsveç'in terör örgütleriyle diyaloğa girmeyeceğini de açıkladı.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın davetine icabetle Türkiye'ye gelen İsveç başbakanı Ulf Kristersson, "İsveç parlamentosu Türkiye ile 'İsveç Parlamentolar Arası Dostluk Grubu' kurulması için çalışma başlatıldığını duyurmak isterim. İsveç Muhtırayı sonuna kadar uygulayacak. İsveç terör örgütleriyle (PKK/PYD) diyaloğa girmeyecek." dedi.

Türkiye ve Macaristan dışında tüm NATO müttefikleri, Finlandiya ve İsveç'in katılım protokollerini meclisten geçirdi. Ankara, iki ülkenin "aralarına terörle mesafe koymaları" konusundaki taleplerinin karşılanmaması durumunda Kuzey ülkelerinin NATO üyeliğini desteklemeyeceklerini söylemişti.

MADRİD'TE ÜÇLÜ MUHTIRA İMZALANMIŞTI

NATO'ya üyelik başvurusunda bulunan Finlandiya ve İsveç ile Türkiye arasında, İspanya'nın başkenti Madrid'de düzenlenen NATO Zirvesi'nde Türkiye'nin endişelerini gidermeye yönelik "üçlü muhtıra" imzalanmıştı.

İsveç'in yeni Başbakanı Ulf Kristersson da geçtiğimiz günlerde ülkesinin NATO üyeliği konusunda Türkiyenin güvenlik endişelerini gidermek için çabaları artıracaklarını, bunun gereklerini NATO üyeliğinden sonra da yerine getireceklerini söylemişti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN