İsveç Başbakanı: Türkiye'nin her talebini yapamayız

İsveç Başbakanı: Türkiye'nin her talebini yapamayız

Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliğine henüz onay vermeyen Türkiye'ye dair İsveç Başbakanı'ndan çarpıcı bir açıklama geldi. Başbakan Kristersson, ülkesinin Türkiye'nin NATO'ya katılma başvurusunu onaylayacağından emin olduğunu, ancak Ankara'nın bu "onayın bedeli" olarak istediği tüm talepleri yerine getiremeyeceğini söyledi.

Türkiye’nin terörle mücadelede yeterli iş birliği yapmadığı gerekçesiyle NATO üyeliğine yeşil ışık yakmadığı İsveç’in başbakanı katıldığı bir etkinlikte konuştu.

euronews'de yer alan habere göre, Başbakan Ulf Kristersson, Ankara'nın yaklaşımından duyduğu rahatsızlığı dile getirdi. Kristersson, "Türkiye yapacağımızı söylediğimiz şeyleri yaptığımızı teyit ediyor ama aynı zamanda yapamayacağımız ya da vermek istemediğimiz şeyleri istediklerini de söylüyorlar." ifadesini kullandı.

"Türkiye'nin bir karar vereceğine inanıyoruz, sadece ne zaman vereceğini bilmiyoruz" diyen Kristersson, onay kararının Türkiye'deki iç siyasete ve "İsveç'in ciddiyetini gösterme kapasitesine" bağlı olacağını da sözlerine ekledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN