İtalyan bakan Tajani’den İsrail’e: Refah’a saldırmayın

İtalyan bakan Tajani’den İsrail’e: Refah’a saldırmayın

İsrail’in abluka altındaki Filistin’de masum sivilleri katlettiği saldırıları devam ederken, yüz binlerce insanın sığındığı Refah’a yönelik saldırı söylemlerini değerlendiren İtalyan bakan Tajani, İsrail’in kente saldırmaması gerektiğini söyledi.

60. Münih Güvenlik Konferansı için gittiği Almanya'nın Münih kentinde basın toplantısı düzenleyen İtalya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Antonio Tajani, İsrail'in Refah'a saldırmaması gerektiğini belirtti.

G7 ülkelerinin dışişleri bakanları olarak İtalya’nın dönem başkanlığında bugün ilk toplantılarını Münih Güvenlik Konferansı çerçevesinde yapacaklarını belirten Tajani, Ortadoğu'daki gelişmelerde, G7 ülkeleri olarak rehinelerin serbest bırakılmasıyla bir ateşkes yönünde ilerleyebileceklerini ifade etti.

Tajani, İsrail'in Gazze'deki son saldırılarına da değinerek, "İsrail, Refah'a saldırmamalı ve bir ateşkes için çalışmayı beklemeli ki bu tek taraflı olamaz. Eğer Hamas da halkının iyiliğini istiyorsa tüm savaş eylemlerini durdurmalı ve rehineleri serbest bırakmalı. Onlar serbest bırakılmadan herhangi bir müzakere zor" diye konuştu.

‘NAVALNY’NİN ÖLÜMÜNDE PARMAĞI VARDIR’

Rus muhalif Aleksey Navalny'nin Rusya'da hapishanede hayatını kaybetmesinin de G7 ülkelerinin yapacağı ortak bildiride yer alıp almayacağına da bakacaklarını belirten Tajani, "Bana öyle geliyor ki, G7'de bir endişe var Navalny'nin ölümüne dair ve hepimiz olanları kınıyoruz" dedi.

Tajani, Navalny’nin ölümü hakkında gerçeğin ortaya çıkması temennisini dile getirerek "Soğuktan öldüğünü düşünseydik bunun araştırılmasını istemezdik. Şüpheler bir şeylerin yolunda gitmediği yönünde ve Kremlin’in kesinlikle sorumlulukları vardır" yorumunu yaptı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN