Libya'daki sel felaketinin bilançosu artıyor! 'En az 30 bin kişi evsiz'

Libya'daki sel felaketinin bilançosu artıyor! 'En az 30 bin kişi evsiz'

Libya'nın doğusundaki sel felaketinde ölenlerin sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor. Liman kenti Derne'de 11 binden fazla cesedin bulunduğunu ifade eden yetkililer, cesetlerin gömülmeden önce yakınlarının teşhis etmesi için sokaklara dizildiğini kaydetti. Birleşmiş Milletler'e bağlı Uluslararası Göç Örgütü de en az 30 bin kişinin evsiz kaldığını söyledi.

Libya'da 10 Eylül'de meydana gelen sel felaketinde kentler adeta 'savaş alanına' döndü. Derne'nin limanında görülen cesetler ise sosyal medyada paylaşılıyor.

Ülkenin kızılayı tarafından yapılan açıklamada ise sel felaketinden en çok etkilenen Derne kentinde can kaybının 11 bin 300'e yükseldiği, 10 binden fazla kişinin ise kayıp olduğu bildirildi.

Arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü kentte can kaybının 20 binleri bulacağından endişe ediliyor. BBC'den Ali Algmati'nin haberine göre ise bu sayı giderek katlanıyor.

'HASTANE ÇEVRESİNDE ÇOK SAYIDA CESET...'

Bingazi'deki bir hastanede görev yapan bir kişi Daniel Fırtınası'ndan sağ kurtulanların tedavisine yardımcı olmak için Derne'ye gittiğinde BBC'ye demeç verdi. Dr. Anas, "Çok sayıda yaralı göreceğimizi düşünmüştük ama hastane çevresinde çok sayıda ceset görünce şoke olduk. Bu tam bir felaket. Gerçekten şoke oldum" dedi.

yeni-proje-2.jpg

'EN AZ 30 BİN KİŞİ EVSİZ'

Yetkililer en az 10 bin kişinin kayıp olduğunu tahmin ediyor ve ölü sayısının daha da artabileceği belirtildi. Birleşmiş Milletler'e bağlı Uluslararası Göç Örgütü, Derne'de en az 30 bin kişinin evsiz kaldığını söyledi.

'ONLARCA CESET KIYIYA VURUYOR'

Libya'nın doğusunu yöneten hükümetin sivil havacılık bakanı Hichem Abu Chkiouat, "Denizde sürekli olarak onlarca ceset kıyıya vuruyor" dedi.

Derne'deki görgü tanıkları BBC'ye, insanlar uyurken tüm evlerin ve binaların denize sürüklendiğini söyledi. Kent sakinleri, yaklaşık 90 bin kişinin yaşadığı Derne'nin sel sularıyla ikiye bölündüğünü aktardı.

yeni-proje-1.jpg
Libya

Sel felaketi öncesi ve sonrasına ait uydu fotoğrafları da, şehir merkezinden geçen dar dere yatağının genişlediğini ve dere boyunca uzanan tüm binaların yok olduğunu gösteriyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN