Mısır'da TikTok kullanıcılarına gözaltı

Mısır'da TikTok kullanıcılarına gözaltı

Mısır'da, sosyal medyaya yönelik operasyon kapsamında genç TikTok kullanıcıları gözaltına alındı.

Milyonlarca takipçisi olan genç TikTok kullanıcıları, aile değerlerini ihlal etmek ve kara para aklamak gibi çeşitli suçlardan gözaltına alındı. Mısır polisi, onlarca tutuklama yapıldığını duyururken, savcılar en az on yasa dışı maddi kazanç vakasını soruşturduklarını belirtti.

Reuters'te yer alan habere göre, bazı kullanıcılara karşı seyahat yasağı, mal varlığı dondurma ve cihaza el koyma tedbirleri alındı.

TikTok kullanıcılarına yönelik operasyon, büyük ölçüde devlet tarafından kontrol edildiği ileri sürülen geleneksel medyaya alternatif olarak kullanılan sosyal medyayı da kontrol altına alma girişimleri olarak değerlendirildi.

2011 yılında Mısır eski Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'in devrilmesiyle sonuçlanan protestoların Facebook üzerinden yayılmış olması, Mısır hükümetinin endişeleri arasında değerlendirilirken, o dönem gözaltına alınanlar arasında çok sayıda çocuk vardı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN