Notre Dame’a yeşil dokunuş

Notre Dame’a yeşil dokunuş

Fransa’nın başkenti Paris’teki Notre Dame Katedrali’nin büyük bölümü, geçen ay çıkan yangında küle dönmüştü. Fransa Başbakanı Edouard Philippe, 850 yıllık katedralin kulesinin restorasyonu için uluslararası bir yarışma başlattı.

Paris merkezli Vincent Callebaut Mimarlık, çağrıya yerel nüfusu destekleyen ve kullandığından daha fazla enerji üreten yenilikçi, çevre dostu bir tasarımla cevap verdi.

Bu tasarım kabul edilirse Notre Dame’ın çatısı yakınındaki binalara ihtiyaç duydukları enerjiyi sağlayacak şekilde güneş panelleriyle donatılacak. Çatı aynı zamanda yerel halk için ücretsiz yiyecek üretmek amacıyla, yardım kuruluşları ve gönüllüler tarafından işletilen meyve ve sebze çiftliğine ev sahipliği yapacak.

Firma basın açıklamasında “Esnek ve ekolojik bir geleceğin simgesi olan bir proje sunmaya çalışıyoruz. Notre Dame’ın yeni yüzü insanlar ve doğa arasında daha adil bir simbiyotik ilişkiyi yansıtacak’’ ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN