Papua Yeni Gine’de heyelan felaketi: Ekipler toprak altında kalanlara ulaşmaya çalışıyor

Papua Yeni Gine’de heyelan felaketi: Ekipler toprak altında kalanlara ulaşmaya çalışıyor

Papua Yeni Gine’nin Enga eyaletinde geçtiğimiz gün meydana gelen heyelanın yaraları sarılmaya çalışılırken, ülke basını, en az 300 kişi ve bin 100 evin toprak altında kaldığını iddia etti.

Heyelanın etkileriyle mücadele eden Papua Yeni Gine’nin Enga eyaletine bağlı Kaokalam köyündeki son durumu bildiren ülke basını, 300’den fazla kişinin toprak altında kaldığını kaydetti.

ULAŞIM SADECE HELİKOPTERLE YAPILABİLİYOR

Papua New Guinea Post-Courier’de adı açıklanmayan bir parlamento üyesine dayandırılarak yayınlanan haberlerde, bin 100 evin toprak altında kaldığı kaydedilirken Mulitaka bölgesindeki en az altı köyün toprak kaymasından etkilendiği aktarıldı.

Cansız bedenlerin toprak altından çıkarıldığını kaydeden yetkililer, can kaybının artmasından endişe ederken, otoyolların trafiğe kapatıldığı bölgeye yalnızca helikopterle ulaşım sağlanıyor.

‘HERKES KAYIPLARINI ARIYOR’

Papua Yeni Gine Başbakanı James Marape konuya ilişkin açıklamasında arama kurtarma ekiplerinin yanı sıra savunma görevlilerinin de bölgedeki çalışmaları sürdürdüğünü dile getirdi. Enga eyaleti il yöneticisi Sandis Tsaka toprak kaymasından 3 bin 900 kişinin etkilendiğini söyledi.

Uluslararası Göç Örgütü Papua Yeni Gine Temsilcisi Serhan Aktoprak ise, çocukların ailelerinden ayrılmak zorunda kaldığını ifade ederek, “Herkes kayıplarını arıyor. Bir çok insan hala şok içerisinde. Geçen her dakika umutlarımızı azaltıyor, hayal kırıklığımızı ise arttırıyor” dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN