Plateau Eyaleti'nde silahlı saldırı: 51 kişi hayatını kaybetti

Plateau Eyaleti'nde silahlı saldırı: 51 kişi hayatını kaybetti

Nijerya'nın Plateau eyaletinde düzenlenen silahlı saldırılarda 51 kişi yaşamını yitirdi. Saldırganlar henüz tespit edilemezken, bölgedeki güvenlik güçleri olayla ilgili soruşturma başlattı.

Nijerya'nın orta kesiminde yer alan Plateau eyaletinin bazı köylerine dün akşam saatlerinde silahlı saldırılar düzenlendi.

İrigwe Bölge Gençler Birliği Genel Sekreteri Danjuma Dickson Auta, AA muhabirine yaptığı açıklamada, henüz kimliği belirlenemeyen silahlı kişilerce gece saatlerinde, Plateau eyaletine bağlı komşu bölgeler Zike ve Kimakpa'da saldırı düzenlendiğini belirtti.

Auta, "Saldırının ardından 47 kişinin cansız bedenine ulaşıldı ve sayıları artmaya devam ediyor. Ayrıca çok sayıda kişi yaralandı." dedi.

Şiddetin boyutunun, topluma yönelik "iyi planlanmış ve koordineli" bir saldırıya işaret ettiğini söyleyen Auta, saldırıya ilişkin güvenlik güçlerine bilgi verdiklerini ifade etti.

ÇOK SAYIDA EV KUNDAKLANDI

Zike Bölge Başkanı Wakili Tongwe ise açıklamasında saldırılarda ölü sayısının 51'e yükseldiğini, çok sayıda kişinin de yaralandığını kaydetti.

Hayatını kaybedenler için toplu cenaze törenleri düzenlendiğini aktaran Tongwe, aynı zamanda çok sayıda evin kundaklandığını, bölge sakinlerinin gıda ürünlerinin gasbedildiğini belirtti.

Uluslararası Af Örgütü tarafından yapılan açıklamada, saldırılar kınanarak eyalet hükümetine bu korkunç saldırıları soruşturma çağrısında bulunuldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN