Protestocu çiftçiler Brüksel'i traktörlerle doldurdu

Protestocu çiftçiler Brüksel'i traktörlerle doldurdu

Belçika'nın başkenti Brüksel'de çiftçilerin protestosu devam ederken, 100'den fazla traktör, Avrupa Birliği kurumlarının genel merkezlerinin etrafına park edildi ve şehrin bazı kısımları kapatıldı. Tarım Bakanları sektördeki krizi görüşmek üzere bugün bir araya gelirken çiftçiler ucuz süpermarket fiyatlarından serbest ticaret anlaşmalarına kadar çeşitli konularda AB'nin harekete geçmesi talebini protesto etmek amacıyla lastik yığınlarını ateşe verdi.

Avrupa'nın dört bir yanındaki çiftçiler, ucuz süpermarket fiyatlarından yerel üreticileri olumsuz etkileyen düşük maliyetli ithalatlara ve zorlu AB çevre kurallarına kadar sektörün altında olduğunu söyledikleri bir dizi baskı konusunda politika yapıcılardan eylem talep etmek için haftalardır protesto gösterileri yapıyor.

Reuters’ta yer alan habere göre Belçika'nın başkenti Brüksel'de Tarım Bakanları sektördeki krizi görüşmek üzere bugün bir araya gelirken, çiftçiler ucuz süpermarket fiyatlarından serbest ticaret anlaşmalarına kadar çeşitli konularda AB'nin harekete geçmesi talebini protesto etmek amacıyla lastik yığınlarını ateşe verdi.

ÇİFTÇİLER DÜZGÜN BİR YAŞAMAK SÜRMEK İSTİYOR

Çevik kuvvet polisi alevleri söndürmek için tazyikli su sıktı.100'den fazla traktör, Avrupa Birliği kurumlarının genel merkezlerinin etrafına park edilmiş ve bakanların toplandığı kordon altına alınmış alanın kısa bir mesafesinde Brüksel'in bazı kısımlarını kapatmıştı.

Tarım Örgütü La Via Campesina'nın Genel Koordinatörü Morgan Ody, "Bu gelirle ilgili bir mesele. Bu, yoksul olmamız ve düzgün bir yaşam sürmek istememizle ilgili" dedi. Fransa'nın Brittany kentinden bir çiftçi olan Ody, AB'yi minimum destek fiyatlarını belirlemeye ve daha ucuz yabancı ürünlerin ithalatını mümkün kılan serbest ticaret anlaşmalarından çıkmaya çağırdı.

Ody, "İklim politikalarına karşı değiliz. Ancak geçişi gerçekleştirmek için ürünlerde daha yüksek fiyatlara ihtiyacımız olduğunu biliyoruz çünkü ekolojik olarak üretim daha maliyetli oluyor" ifadesini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN