Protestocular kamyonların Belçika-Hollanda sınırını geçmesini engelledi

Protestocular kamyonların Belçika-Hollanda sınırını geçmesini engelledi

Belçika ve Hollandalı çiftçiler protesto düzenledi. Belçika ile Hollanda arasındaki birçok sınır kapısını kapatan protestocular kamyonların sınırı geçmesini engelledi. Hollandalı yetkililer halka Belçika'ya gitmeme çağrısında bulundu.

Belçika ve Hollandalı çiftçiler vergiler, artan maliyetler, ucuz ithalat ve bürokrasi gibi şikayetleri protesto ederken Belçika ile Hollanda arasındaki birçok sınır kapısını kapattı.

Reuters'ta yer alan habere göre Belçika'nın en büyük ikinci şehri ve Avrupa'nın en büyük ikinci limanına ev sahipliği yapan Anvers yönündeki sınır kapısı, engellenen geçişlerden biri oldu.

Yerel basında çıkan haberlere göre protestolar dün gece geç saatlerde Belçika tarafında başladı ve daha sonra bazı Hollandalı çiftçiler de protestolara katıldı. Hollandalı yetkililer mümkünse bugün Belçika'ya seyahat edilmemesini tavsiye etti.

Batı Belçika'da çiftçiler, kamyonların Antwerp-Bruges Limanı'nın bir parçası olan Zeebrugge limanına giriş ve çıkışını birkaç gündür engelliyor ve Flaman yayın kuruluşu VRT, yaklaşık 2 bin kamyonun mahsur kaldığını bildirdi.

Yerel polis, sürücülere yemek ve sıhhi olanaklar sağladıklarını söyledi. Zeebrugge limanının bir sözcüsü Çarşamba günü yaptığı açıklamada, rıhtımların dolduğunu ve protestoların hafta boyunca devam etmesi halinde kapasitenin dolacağını bildirmişti.

Avrupa'nın diğer yerlerindeki çiftçiler de benzer şekilde hoşnutsuz. Almanya, Polonya, Yunanistan, Portekiz ve Romanya'da ise huzursuzluk görülüyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN