Rus televizyonunda soykırım çağrısı yaptı: Ukraynalı çocuklar için 'boğulmalı' dedi, işine son verildi

Rus televizyonunda soykırım çağrısı yaptı: Ukraynalı çocuklar için 'boğulmalı' dedi, işine son verildi

Rusya'da devlet destekli Russia Today (RT) televizyonunda Ukraynalı çocuklar için soykırım çağrısı yapan sunucunun görevine son verildi. TV'de 'Rus askerlerini işgalci olarak gören Ukraynalı çocukların nehre atılıp boğulması veya yakılması gerektiğini' söyleyen sunucunun işine kanal yönetimi tarafından son verildi. Ukrayna Dışişleri, sunucuya dava açacaklarını söyledi.

Rusya'da devlet destekli Russia Today (RT) televizyonunda, 'Sovyetler Birliği döneminde Rusya'yı işgalci olarak niteleyen Ukraynalı çocukların boğulması gerektiğini' söyleyen sunucu görevden alındı. Kanalın genel yayın yönetmeni Margarita Simonyan, sunucu Anton Krasovsky'nin 'iğrenç yorumları' nedeniyle görevine son verildiğini duyurdu. Simonyan, kanalın Krasovsky ile aynı görüşleri paylaşmadığını bildirdi.

TV'DEN SOYKIRIM ÇAĞRISI YAPTI

Krasovsky, geçtiğimiz hafta yayınlanan programda Rusya'yı eleştiren çocukların 'nehre atılması veya yakılması gerektiğini' söylemişti. Programına konuk olan Rus bilimkurgu yazarı Sergey Lukyanenko'nun 1980'lerde Ukrayna ziyareti sırasında çocukların kendisine Rusya'nın işgali olması daha iyi yaşayacaklarını söylediğini anlatması üzerine Krasovskiy, 'Rus askerlerini işgalci olarak gören Ukraynalı çocukların nehre atılıp boğulması gerektiğini' dile getirmişti. Krasovsky, "Ya da kulübelere sokulup yakılmalılardı" demişti.

UKRAYNA: SOYKIRIM ÇAĞRISI YAPAN SUNUCUYA DAVA AÇILACAK

Konuya ilişkin açıklama yapan Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, Krasovsky'nin 'soykırım çağrısı' yaptığını belirtti. Sunucuya dava açacaklarını söyleyen Kuleba, "RT'yi hala yasaklamamış olan hükümetler bunu seyretsin. Eğer RT'nin ülkenizde faaliyet yürütmesine izin verirseniz bununla aynı saftasınız demektir" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN