Rusya-Ukrayna savaşının seyri değişti: Ukrayna ordusu, Rusya'yı kendi toprağında vurdu

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinde 37'nci güne girilirken, Ukrayna ordusu bu defa Rusya'yı kendi topraklarında vurdu. Belgorod şehrinin valisi Vyaçeslav Gladkov, Ukrayna ordusuna ait helikopterlerin şehirdeki petrol rafinerisine saldırı gerçekleştirdiğini bildirdi. Ukrayna Savunma Bakanlığı'nın ise, "Rafineri saldırısını ne teyit ediyoruz ne de yalanlıyoruz" açıklamasında bulunması dikkat çekti.

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırıları 37 gündür devam ederken, Rusya'dan gelen haber savaşın seyrinin değiştiğini gösterdi. Savunmadaki Ukrayna ordusu bu kez Rusya'yı kendi topraklarında vurdu.

Rusya’da Belgorod şehrinin valisi Vyaçeslav Gladkov, yaptığı yazılı açıklamada, şehirdeki petrol rafinerisinde yaşanan patlama nedeniyle yangın çıktığını söyledi.

Yangının, alçak irtifada uçarak Rusya’ya giren Ukrayna ordusuna ait helikopterlerin saldırısı neticesinde gerçekleştiğini belirten Gladkov, rafineride yaşanan patlama nedeniyle ölü veya yaralının bulunmadığını kaydetti.

Rusya Acil Durumlar Bakanlığından yapılan açıklamada, Ukrayna sınırına yaklaşık 40 kilometre uzaklıktaki rafinerinin yakınlarındaki sivillerin tahliye edildiği ve yangın söndürme çalışmalarının sürdüğü belirtildi.

UKRAYNA SALDIRIYI YALANLAMADI

Belgorod'a yönelik helikopter saldırısıyla ilgili açıklamada bulunan Ukrayna Savunma Bakanlığı Sözcüsü Aleksandr Motuzyanık ilginç bir açıklamada bulundu:

"Ukrayna, Rus saldırısını püskürtmek için bir savunma harekatı yürütüyor. Fakat bu Rusya Federasyonu topraklarında meydana gelen tüm felaketlerden ve olaylardan Ukrayna'nın sorumlu olması anlamına gelmez. Bu tür suçlamaları ilk kez görmüyoruz. Bu nedenle bu bilgiyi ne teyit ediyorum ne de yalanlıyorum."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (16)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
16 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN