Ukraynalı yetkililer, geçtiğimiz gece Rus güçlerinin başkent Kiev dahil farklı noktalarına hava saldırısı düzenlediğini açıkladı.
Peskov: Müzakerelerden olağanüstü bir ilerleme beklemek için neden yok
Kiev Askeri İdaresi Başkanı Timur Tkachenko, gece boyunca süren saldırılarda 3 yaşında bir çocuk dahil 8 kişinin yaralandığını, 4'ünün hastaneye kaldırıldığını ve birinin durumunun ise ağır olduğunu söyledi. Kirovohrad Oblastı Valisi Andriy Raikovych ise Rusya'nın gece boyunca sürdürdüğü saldırılar sırasında Kropyvnytskyi kentinde en az 9 patlama sesinin duyulduğunu, acil durum hizmetlerinin çalışmalarının sürdüğünü ve duruma ilişkin detayların daha sonra paylaşılacağını aktardı.
Rusya, aynı zamanda Hmelnitski Oblastında bulunan ve Ukrayna'nın 7'nci Taktik Havacılık Tugayının yer aldığı hava üssüne ev sahipliği yapan Starokostyantyniv kentini de hipersonik Kinzhal füzeleri ile vurdu. Ukraynalı yetkililer henüz saldırılardaki hasar tablosuna ilişkin kapsamlı bir açıklama gerçekleştirmedi.
ABD’den Ukrayna’ya 322 milyon dolarlık silah
NATO JETLERİ HAVALANDI
Polonya ordusundan yapılan açıklamada, Ukrayna'ya gerçekleştirilen saldırılar sonucu Polonya'ya ve diğer NATO ülkelerine ait jetlerin önlem olarak havalandığı belirtildi.
