Sağlık skandalına tepki yağıyor: 8 bin hastaya aşı diye tuzlu su enjekte etti, serbest kaldı

Sağlık skandalına tepki yağıyor: 8 bin hastaya aşı diye tuzlu su enjekte etti, serbest kaldı

Almanya'da 8 bin kadar hastaya Kovid-19 aşısı yerine tuzlu su enjekte eden aşı karşıtı hemşire serbest bırakıldı. Mahkeme sözcüsü, kararın sebebini "yalnızca altı şırıngada tuzlu su bulunması, daha fazlasının tespit edilememesi" olarak açıkladı. Karar, kamuoyunun tepkisine sebep oldu.

Almanya'da, 39 yaşındaki Antje T. adındaki hemşire, 5 Mart ile Nisan 2021 tarihleri arasında çoğunluğu hastane çalışanı, eğitimci ve 70 yaş üstü doktorlardan oluşan 8 bin kadar hastaya BioNTech Pfizer aşısı yerine 'tuzlu su solüsyonu' enjekte etti. Hemşireyi bunu gören bir çalışma arkadaşı ihbar etti.

Polis, aşı karşıtı olduğu öğrenilen hemşirenin, vardiyası sırasında şırıngaları hazırladığı için Kovid-19 aşılarını gizlice değiştirebildiğini bildirdi.

SERBEST BIRAKILDI

Daily Mail'e göre, olayın ortaya çıkmasının ardından görevinden ihraç edilen Antje T. tutuklandı. Hemşire, 2022'deki duruşmada 15 adet kasıtlı suçtan yargılanmaya başlarken, bunlardan dokuzu, delil olmadığı için davadan düşürüldü.

Koronavirüs aşısı yerine insanlara tuzlu su enjekte eden hemşireye son olarak altı ay denetimli serbestlik cezası verildi. Karara büyük tepki gösteren kamuoyu, davanın yeniden gözden geçirilmesi çağrısında bulundu.

'TOPLAMDA KAÇ KİŞİYE UYGULANDIĞINA DAİR KANIT YOK'

Mahkeme sözcüsü Torben Toelle, savcının, altı şırınganın salin çözeltisiyle değiştirildiğine dair kanıt bulduğunu belirtirken, daha fazla kişiye uygulanıp uygulanmadığının tespit edilememesi sebebiyle suç olarak davaya dahil edilemeyeceğini söyledi.

Diğer yandan yandan kararın bir hafta içinde temyiz edilebileceği belirtildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN