Tıp dünyası şokta! Yanağından solucan çıkarıldı

Tıp dünyası şokta! Yanağından solucan çıkarıldı

Rusya'da sivrisinek tarafından ısırılan bir kadının yanağından 12 santimetrelik bir solucan çıkarıldı. Hastayı ameliyat eden doktor ise 10 senelik kariyerinde böyle bir vaka görmediğini söyledi.

Rusya'da 51 yaşında bir kadın, yanak bölgesinde şişlik ve kaşıntı şikayeti hissetti. Bu sebep ile de ülkenin başkenti Moskova yakınlarındaki Lyubertsy kasabasındaki bir hastaneye başvurdu. Gerçekleşen muayenenin ardından doktorlar, hastanın iyi huylu bir tümörü olduğundan şüphelendi ve tümörün alınmasında karar kıldı.

TÜMÖR DENİLDİ SOLUCAN ÇIKTI

Russian Today'in haberine göre; çene-yüz cerrahisi bölüm başkanı Sergey Grevtsev, şaşkınlık verici bir açıklamada bulundu. Grevtsev, “Lokal anestezi altında kesi yaptıktan sonra çatlağın kalınlığında bir solucan başı bulduk” şeklinde ifadelerini kullandı.

Doktor, solucanın faaliyeti nedeniyle kadının yanağında bir iltihaplanma sürecinin olduğunu ve bunun sonucunda kaşıntıya neden olduğunu söyledi. Grevtsev, "Şiş bölgeyi kestik ve 12 cm uzunluğunda bir solucan çıkardık" açıklamasını yapıp ve bunun on yıllık cerrahi pratikte gördüğü ilk vaka olduğunu söyledi.

Görünüşe göre parazit, helmintiyazis bulaşmış bir sivrisinek tarafından ısırıldıktan sonra kadının yanağına yerleşti.

Sağlık bakanlığı bir basın açıklamasında evcil hayvanların da bu enfeksiyonu taşıyabileceğini söyledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN