Savaşın vurduğu Ukrayna'da göç dalgası! DSÖ uyardı: 2 milyon kişi...

Savaşın vurduğu Ukrayna'da göç dalgası! DSÖ uyardı: 2 milyon kişi...

Rusya'nın Ukrayna'ya olan işgali devam ediyor. Savaş nedeniyle altyapısı çöken ülke büyük oranda tahrip oldu. Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Bölge Direktörü Hans Kluge, kış aylarında en az 2 milyon Ukraynalı'nın göç etmek zorunda kalacağını söyledi. Su elektrik ve ısınma tedarikinde aksaklıkların yaşanması gibi sorunlar nedeniyle milyonlarca Ukraynalı soğuk havalarda karanlıkta ve susuz yaşadığı için hayatları tehdit altında.

Rusya'nın Ukrayna'ya olan işgali ülkede birçok tahribe yol açtı. Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Bölge Direktörü Hans Kluge, bu kış Ukraynalı milyonlarca insanın hayati tehlikede olduğunu ve en az iki milyon kişinin göç etmek zorunda kalabileceğini belirtti.

Dünya Sağlık Örgütü, Rusya'nın saldırıları nedeniyle Ukrayna'daki enerji altyapısının hasar gördüğünü veya tamamen yok edildiğini belirterek, bu durumun yaklaşan kış aylarında Ukrayna halkının hayatlarını tehdit edeceğini söyledi.

aa-20221121-29501225-29501220-ukraynanin-donbas-kentinden-tahliye-edilen-siviller.jpg

Ukrayna'nın başkenti Kiev'de düzenlenen basın toplantısında konuşan DSÖ Avrupa Bölge Direktörü Hans Kluge, "Bu kış Ukrayna'da milyonlarca insan için hayati tehlike oluşturacak. Ukrayna'nın sağlık sistemi şimdiye kadarki en karanlık günleriyle karşı karşıya. Saldırılar nedeniyle yüzlerce hastane ve sağlık tesisi artık tam olarak faaliyette değil. Tesisler temel ihtiyaçları karşılamak için yakıt, su ve elektrikten yoksun. Kısaca Ukrayna'da bu kış, hayatta kalmakla ilgili olacak" dedi.

aa-20221121-29501225-29501206-ukraynanin-donbas-kentinden-tahliye-edilen-siviller.jpg

İLAÇLAR DA TÜKENECEK

Ukrayna'daki doğumhanelerin kuvözlere, kan bankalarının buzdolaplarına ve yoğun bakım yataklarının solunum cihazlarına ihtiyacı olduğunu söyleyen Kluge, bunlarının hepsinin elektriğe ihtiyaç duyduğunu belirtti.

Donetsk'te 17 bin HIV hastasının hayatta kalmalarına yardımcı olan kritik antiretroviral ilaçların tükeneceğine de dikkat çeken Kluge, Donetsk'in Rus kontrolü altında olan bölgelerinde acilen bir insani sağlık koridoru oluşturulması çağrısında bulundu.



Kluge ayrıca, "2-3 milyondan daha fazla insanın sıcaklık ve güvenlik arayışıyla evlerini terk etmesini bekliyoruz. COVID-19, zatürree ve grip gibi solunum yolu enfeksiyonları ve yetersiz aşılanmış popülasyonlarda ciddi difteri ve kızamık riski dahil olmak üzere benzersiz sağlık sorunlarıyla karşı karşıya kalacak" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN