Tayvan'da felaket sonrası kayıplar aranıyor

Tayvan'da felaket sonrası kayıplar aranıyor

7,4'lük depremle sarsılan Tayvan'ın Hualien şehrinde felaketin yaraları sarılmaya çalışılırken, haber alınamayan 10 kişi için arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü belirtildi.

Tayvan'ın Hualien kentinde meydana gelen 7,4 büyüklüğündeki depremin ardından arama kurtarma çalışmaları sürerken 10 kişinin kayıp olduğu bildirildi.

Depremin ardından oluşturulan Acil Operasyon Merkezi’nden yapılan açıklamaya göre, Hualien'in kuzeyindeki Taroko Ulusal Parkı'nda kayıp olduğu bildirilen biri Kanada vatandaşı üç kişiye ulaşıldı. Arama ve kurtarma ekipleri halen haber alınmayan 2'si Avustralya vatandaşı 10 kişiyi bulmak için çalışmalarını devam ettiriyor.

YÜZLERCE KİŞİ MAHSUR KALDI

Bu arada depremin ve artçı sarsıntıların neden olduğu heyelanların yolları ve geçitleri kapatması nedeniyle bölgede 636 kişi mahsur durumda. Mahsur kalanların büyük bölümü, kara yolunun iki yönden kapaması nedeniyle ulaşımın kesildiği Taroko Ulusal Parkı çevresindeki otellerde ve barınaklarda bekliyor.

Resmi rakamlara göre, depremde şu ana kadar 12 kişi hayatını kaybetti, bin 133 kişi yaralandı. Deprem ve artçıları 24 toprak kaymasına neden olurken 35 kara yolu, köprü ve tünel hasar gördü. Hualien ve çevresinde toplam 125 binada hasar meydana geldi. Depremin ardından ikisi 6'dan büyük 500'den fazla artçı sarsıntı kaydedildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN