Güney Kore’den Tayvan’a 500 bin dolarlık deprem yardımı

Güney Kore’den Tayvan’a 500 bin dolarlık deprem yardımı

Güney Kore’nin 7.4 büyüklüğünde depremle sarsılan Tayvan’ın yaralarını sarması için 500 bin dolarlık yardım gönderdiği kaydedildi.

Tayvanlı yetkililer, 3 Nisan’da 7.4 büyüklüğündeki depremin ardından oluşan yıkımda kullanılması için Güney Kore’den yardım 500 bin dolarlık yardım aldıklarını bildirdi.

yeni-proje-18.jpgTayvan Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada “Tayvan'a deprem sonrası yeniden yapılanma konusunda yardım etmek amacıyla 500 bin dolar tutarındaki cömert ve zamanında bağış için Güney Kore'ye içtenlikle teşekkür ediyoruz. Demokrat komşumuzun sıcak sempatisi ve pratik desteği derinden etkiledi” denildi.

yeni-proje-19.jpg

TÜNELLER ÇÖKMÜŞTÜ

Tayvan’ın doğu kıyılarında depremde, 13 kişi hayatını kaybetmiş ve 800’den fazla kişi ise yaralanmıştı. Tayvan’ın doğu kıyılarında özellikle sahil yollarında bulunan tüneller deprem sebebiyle çökmüş ve dağlık iç kesimlerde toprak kaymaları meydana gelerek yolları tıkanmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN