Tayvan'da meydana gelen deprem, elektronik cihaz fiyatlarına zam olarak mı yansıyacak?

Tayvan'da meydana gelen deprem, elektronik cihaz fiyatlarına zam olarak mı yansıyacak?

Tayvan'da meydana gelen 7.4 büyüklüğündeki deprem sonrası teknoloji sektörü de ciddi sorunlara gebe kaldı! Deprem sonrası elektronik cihaz fiyatlarında artış olması bekleniyor...

Tayvan'ın Hualien kentinde meydana gelen 7.4 büyüklüğündeki deprem, teknoloji sektöründe önemli sorunlara yol açabilir. Bloomberg'in haberine göre, son 25 yılın en şiddetli depremi özellikle büyük yarı iletken üreticilerini vurdu.

ÇİP TEDARİKÇİSİ FİRMALAR DEPREMDEN ETKİLENDİ

Taiwan Says Malaysia Can Help Resolve The Global Chip Shortage

Depremin en çok etkilediği şirketler arasında, Apple ve NVIDIA gibi devlerin çip tedarikçisi olan TSMC ve United Microelectronics Corp. gibi önemli yarı iletken üreticileri bulunuyor. İki şirket de üretim operasyonlarını askıya alarak fabrikaları çalışanlarıyla birlikte boşalttı.

Yarı iletkenler, akıllı telefonlardan otomobillere kadar birçok teknolojik cihazın üretiminde kullanıldığı için en ufak bir sarsıntıda dahi hasar görebilirler. Dolayısıyla deprem sonrası büyük miktarda çipin zarar görmesi muhtemel. Ancak henüz hasarın boyutu hakkında net bir bilgi bulunmuyor.

ELEKTRONİK CİHAZ FİYATLARINDA ARTIŞ BEKLENİYOR

Vergisiz telefon ve bilgisayarlar ikinci elde geçerli olacak mı belli oldu: O tarihte yürürlüğe giriyor

Bu durum, küresel tedarik zincirinde aksaklıklara neden olarak dünya genelinde elektronik cihaz fiyatlarının artmasına yol açabilir. Uzmanlar, fiyat artışlarının özellikle yeni çıkan ürünlerde daha belirgin olabileceğini ve önümüzdeki aylarda hissedilebileceğini belirtiyor.

Depremden etkilenen şirketler, üretimi yeniden başlatmak için çalışmalara başlamış olsalar da tam kapasiteye ulaşmanın zaman alacağı ve bu durumun elektronik cihaz fiyatlarına olumsuz şekilde yansıyabileceği öngörülüyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN