Trump'tan düzensiz göçmenlere ilişkin sert açıklama: Ülkemizin kanını zehirliyorlar

Trump'tan düzensiz göçmenlere ilişkin sert açıklama: Ülkemizin kanını zehirliyorlar

ABD’nin eski lideri Donald Trump, önümüzdeki yıl gerçekleştirilecek seçimlere ilişkin gerçekleştirdiği bir etkinlikte, ABD sınırını yasa dışı yollarla geçmeye çalışan rekor sayıda göçmene değinerek “Ülkemizin kanını zehirliyorlar” ifadelerini kullandı.

Küresel ölçekte sorun haline gelen düzensiz göçmen krizine ilişkin ABD’nin New Hampshire eyaletinde düzenlenen seçim kampanyası etkinliği sırasında konuşan ABD’nin eski lideri Donald Trump, “Ülkemizin kanını zehirliyorlar. Dünyanın her yerinden ülkemize akın ediyorlar” diye konuştu.

ABD’ye Güney Amerika’nın yanı sıra Asya ve Afrika’dan da göçmenlerin geldiğini belirten Trump, yeniden göreve gelmesi halinde yasadışı göçü engelleme ve yasal göçü kısıtlama sözü verdi.

‘GÖÇMENLERİN GÜVENLİĞİ AÇISINDAN TEHLİKELİ’

Yale Üniversitesi Profesörü ve faşizm üzerine kitap yazan Felsefeci Jason Stanley ise Trump’ın bu dilini tekrar tekrar kullanmasının tehlikeli olduğunu söyledi. Stanley, Trump’ın sözlerini Nazi Lideri Adolf Hitler’in “Alman kanının Yahudiler tarafından zehirlendiğini” ifade eden söylemine benzeterek, “Bu, ABD’deki göçmenlerin güvenliği açısından çok endişe verici bir konuşma” şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN