Japonya’daki yatak üreticisi Koala Japan, Tokyo’da enteresan bir organizasyon başlatıyor. “Koala Yatak yarışı” isimli etkinlik kapsamında katılımcılar, en kaliteli ve uzun uykuyu uyumak için mücadele edecek. Gün boyunca 90 dakikalık 3 farklı seans halinde düzenlenecek yarışmada, uykunun derinliği ev kalitesi gibi kriterler ile en yüksek puanı toplayan birinci kişiye 700.000 TL değerinde büyük ödül verilecek. Kontenjanın sınırlı tutulduğu etkinliğe çok fazla başvuru yapılması halinde ise katılımcılar kura yöntemiyle seçilecek.
HEKİMLER KONTROLÜNDE ÖLÇÜM YAPILACAK
Yarışmadan önce özel uyku takip ekipmanları ile donatılacak katılımcıların performansları; derin uyku, genel kalite, uykuya dalma hızı ve uykunun kararlılığı göz önüne alınarak hekim denetiminde puanlanacak. Yarışmacılara etkinlikte önce dinlenme kalitelerini artıracak özel uyku ürünleri sunulurken, yarışın başlamasıyla birlikte oluşacak olumsuz koşullara karşı uyku direncini ölçmek için organizatörler tarafından kasıtlı “uyku bozucu” müdahaleler yapılacak.

Genel klasman birincisine verilecek 700.000 TL değerindeki büyük ödülün dışında organizasyon kapsamında farklı kategorilerde de ödüller verilecek. Yarışmada en kaliteli derin uykuya geçiş yapanlara “Derin Uyku Ödülü”, sıra dışı ve farklı pozisyonlar sergileyenlere de “Uyku Dönüşü Ödülü” verilecek.
