Vahşet içinde vahşet

Vahşet içinde vahşet

İsrail’in, dünyanın gözünün içine baka baka işlediği insanlık suçlarında son nokta... Gazze’deki bir okulda elleri ve gözleri bağlı halde 30 cansız beden bulundu. Korkunç infaz bir kez daha vicdanları isyan ettirdi. Tel Aviv, Adalet Divanı’nın ‘soykırım’ kararından sonra bile saldırılarını sürdürmekte sakınca görmezken ‘Katliama daha nereye kadar göz yumulacak’ tepkileri yükseldi.

İsrail ordusu, Uluslararası Adalet Divanı’nın ‘soykırım delilleri bulunduğuna’ dönük hükmüne rağmen özel timlerle hastanede infaz yaptı. Gazze’nin tüm kesimlerinde bombardımanlar sürdü. Netanyahu da “İsrail’e dönük tehdit ortadan kaldırılana kadar bu savaş devam edecek” dedi. Gazze’de yaşanan vahşet ise vicdanları isyan ettirdi. Kentin kuzeyindeki Beyt Lahiya’daki bir okulda 30 kişinin elleri ve gözleri bağlı şekilde cesetleri bulundu.

‘TEL AVİV AKIBETİ BELİRSİZ KİŞİLERE İLİŞKİN BİLGİ VERMİYOR’

Okulun İsrail askerleri tarafından abluka altında tutulduğunu belirten Filistin Esirler Cemiyeti ‘Cansız bedenleri bulunan kişiler infaz edildi’ açıklaması yaptı. Daha önce esirlere çıplak halde işkence edildiğine dönük görüntülerin yansıdığı hatırlatıldı. Cemiyetin açıklamasında serbest bırakılan Filistinlilerin de işkenceleri teyit ettiği kaydedildi. ‘Tel Aviv hükümeti insan hakları kuruluşlarına akıbeti belirsiz kişilerle ilgili bilgi vermeyi reddediyor’ denildi.

0202krt01a-tum.jpg

İsrail’in Gazze’de işlediği insanlık suçları sınır tanımıyor. Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Beyt Lahiya’daki bir okulda 30 kişinin elleri ve gözleri bağlı şekilde cesetleri bulundu. Filistin Esirler Cemiyetinden yapılan açıklamaya göre, Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Beyt Lahiya’da İsrail tarafından abluka altında tutulan bir okulda 30 kişinin cansız bedeninin bulunduğu ortaya çıktı. Olay yerinde bulunanlar görgü tanıkları, öldürülenlerin ellerinin ve gözlerinin bağlı olduğunu belirterek, bunu alıkonuldukları şeklinde yorumladı.

Esirler Cemiyeti ise bu durumu, “İsrail’in cansız bedenleri bulunan bu kişileri sahada infaz ettiğinin açık bir göstergesi” şeklinde değerlendirdi. Açıklamada “Gazze’de soykırımın ve alıkonulanlara yönelik zorla kaybetme suçunun 117 gündür devam etmesi nedeniyle alıkonulan Filistinlilerin infazlarına ilişkin verilerin arttığı” kaydedildi.

Ayrıca esir takası kapsamında serbest bırakılan Filistinlilerin tanıklıklarına göre alıkonulanların taciz ve işkenceye maruz kaldığına ilişkin ifadelerdeki artışa dikkati çekildi.

Açıklamada, İsrail’in Gazze’de alıkonulanları “zorla kaybetme”sinin tek açıklamasının, bu kişileri tecrit ederek onlara yönelik işlediği suçları örtbas etmek olduğu belirtildi. Cemiyet ayrıca İsrail’in ilgili uluslararası ve Filistinli kuruluşlar da dahil insan hakları kurumlarına, Gazze’dekiler de dahil bugüne kadar alıkoyduklarının akıbeti ve yerine ilişkin herhangi bir bilgi vermeyi reddettiğini vurguladı. Hamas’tan yapılan yazılı açıklamada ise, işgal ordusunun açıkça infaz etmeyle Filistinli sivillere yönelik bir katliam gerçekleştirdiğine dikkat çekildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Uluslararası Adalet Divanı’nın (UAD) soykırım ve etnik temizlik suçunun durdurulması için aldığı kararları dikkate almaksızın, Filistin halkını öldürmeye ve yok etmeye devam eden bu suç ordusunu ve onun Nazi liderlerini kovuşturmaya tabi tutmak için insan hakları kurumlarına bu korkunç suçu belgeleme çağrısı yapıyoruz.”

Açıklamada, Filistin halkına yönelik bu kabul edilemez suçların yeni Nazi olarak nitelendirilen İsrail yönetiminin peşini bir lanet gibi bırakmayacağına dikkat çekilerek, söz konusu yönetimin bir gün mutlaka insanlığın çağdaş dönemde tanık olduğu bu suçların hesabını vereceği kaydedildi. Sosyal medyada da, “Tel Aviv, Adalet Divanı’nın ‘soykırım’ kararından sonra bile saldırılarını sürdürmekte sakınca görmezken katliama daha nereye kadar göz yumulacak” tepkileri yükseldi.

İsrail ordusunun, Uluslararası Adalet Divanı’nın ‘soykırım delilleri bulunduğuna’ dönük hükmüne rağmen özel timlerle infazlar yapmaktan çekinmediğine dikkat çekildi. Bu arada Gazze’deki Sağlık Bakanlığı, İsrail saldırılarında hayatını kaybedenlerinin sayısını 27 bin 19’a yükseldiğini duyurdu. İsrail güçlerinin son 24 saatte Gazze Şeridi’nde 119 Filistinliyi daha öldürdüğü aktarıldı. Son saldırılarda 190 kişinin daha yaralandığı Gazze Şeridi’nde toplam yaralı sayısının da 66 bin 139’a yükseldiği kaydedildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN