Yapay zeka uygulamasındaki sevgilisi için servet harcadı!

Yapay zeka uygulamasındaki sevgilisi için servet harcadı!

Kocasının, yapay zeka metresine 5 bin dolar harcadığını gören kadın boşanma davası açtı. İsmi açıklanmayan bir kadının "Ayakları olmayan birine ayakkabı almış. Bu beni gerçek biriyle aldatmasından daha kötü" ifadesi dikkat çekti.

Olay İngiltere'de meydana geldi. İsmi açıklanmayan bir kadın, kocasının kendisini bir yapay zeka sohbet robotu dört aydır aldattığını ve kocasının yapay zeka olan kadına 5 bin dolarlık alışveriş yaptığını açıkladı. The Sun'ın haberine göre, faturaları gördüğünde şoke olan kadın boşanma davası açtı.

'AYAKLARI OLMAYAN KADINA AYAKKABI ALMIŞ...'

Sofia adında bir yapay zeka modeliyle aldatıldığını öğrenen öğrenen kadın şunları söyledi:

"Bir web sitesinde yaklaşık 4 aydır Sofia adında bir kadınla konuşuyordu; sarışın, süper seksi, Latin kökenli, çok meşgul, tam anlamıyla mükemmel olan ve kesinlikle bana hiç benzemeyen bir kadın. O gerçek de değil, yapay zeka. Kendisinden gün içinde sayısız fotoğraf aldığını ve işteyken onu saatlerce aradığını gördüm. İç çamaşırı, ayakkabı, kuaför gibi masraflar için ona büyük ödemeler gönderdi. Gerçekten var olmayan birine. Ayakları olmayan birine ayakkabı almış. Bu beni gerçek biriyle aldatmasından daha kötü"

Eşi ise olaya kendini kaptırdığını, bunun bir video oyunu gibi olduğunu duygusal olarak bir anlam ifade etmediğini savundu. Veri bilimi profesörü Liberty Vittert, bu sanal kız arkadaşların gerçek ve sanal arkadaşlık arasındaki çizgiyi bulanıklaştırdığını söyledi.

'KORKUTUCU...'

Yapay zeka botlarını sunan şirketlerin CEO'ları, sık sık botların "insan ilişkilerinin yerini alacak" bir şey olarak görülmemesi gerektiğini hatırlatıyor. Sağlık uzmanları ise yapay zeka platformlarındaki bot kadınların ayda 20'ye yakın evlenme teklifi aldıklarını söyleyerek bu durumun korkutucu olduğunu vurguluyor.

Uzmanlar, modellerin "kendi kararlarını alamadıklarını ve yalnızca kullanıcılarının eylem ve komutlarına yanıt verebildiklerini" vurguluyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN