Yunanistan Genelkurmay Başkanı'ndan 'bir gece ansızın' tehdidi

Yunanistan Genelkurmay Başkanı'ndan 'bir gece ansızın' tehdidi

Yunanistan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Floros, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Atina'ya yönelik "Bir gece ansızın gelebiliriz" açıklamasına ilişkin konuştu. Yunanistan'ın 'ulusal egemenliğini koruma iradesini kimsenin hafife almaması gerektiğini' söyleyen Floros, Maraton Muharebesi'ne atıfta bulunarak "Gece gelmek gibi ölümcül bir hata yapan herkes, yeni bir Maraton (muharebesiyle) karşı karşıya kalacak" dedi.

Ankara ile Atina arasında yaşanan Ege krizi sürerken Yunanistan Genel Kurmay Başkanı'ndan tehdit gibi bir açıklama geldi. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Konstantinos Floros "Gece gelmek gibi ölümcül bir hata yapan herkes, yeni bir Maraton'la karşı karşıya kalacak" dedi.

Orgeneral Floros, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Atina'ya yönelik "Bir gece ansızın gelebiliriz" açıklamasına ilişkin konuştu. Yunanistan'ın 'ulusal egemenliğini koruma iradesini kimsenin hafife almaması gerektiğini' söyleyen Floros, "Barış istiyoruz ve barışı teşvik etmek için çalışıyoruz" dedi.

Kathimeri'nin aktardığına göre Floros, Silahlı Kuvvetler Günü kutlamaları nedeniyle yaptığı konuşmada Maraton Muharebesi'ne atıfta bulunarak şöyle devam etti:

"Gece gelmek gibi ölümcül bir hata yapan herkes, yeni bir Maraton (muharebesiyle) karşı karşıya kalacak."

ERDOĞAN, 'YUNANİSTAN RAHAT DURMUYOR' DEMİŞTİ

Daha önce de birçok kez Yunanistan'a yönelik "Bir gece ansızın gelebiliriz" ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Endonezya'da düzenlenen G20 Liderler Zirvesi'nde de bu söylemini yinelemiş ve şöyle konuşmuştu: "Yunanistan'da iki üç isim var rahat durmuyorlar. Adalara getirilen silahlar uçaklar bir anlam ifade etmez. Bu iş yürek işidir. Bir gece ansızın gelebiliriz, hadlerini bilsinler."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN