Zelenskiy’den Macron’a cevap: Zamanını boşa harcıyor

Zelenskiy’den Macron’a cevap: Zamanını boşa harcıyor

Geçtiğimiz günlerde Fransa lideri Macron’un tartışmalı sözlerine cevap veren Ukrayna lideri Zelenskiy, Macron'un Rusya ile herhangi bir diyalog kurmayı düşünerek zaman kaybettiğini söyledi.

Aylardır Rusya’nın işgaliyle mücadele eden Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelenskiy’den Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un Rusya ve Vladimir Putin’le ilgili sözlerine cevap geldi.

İtalya merkezli Corriere della Sera gazetesine konuşan Zelenskiy, Macron'un Rusya'nın "yenilmesi ama ezilmemesi" ve Ukrayna'daki çatışmanın müzakerelerle çözülmesi gerektiği yönündeki önerisine yanıt verirken, "Faydasız bir diyalog olacak. Aslında Macron zamanını boşa harcıyor. Rusya'nın tavrını değiştiremeyeceğimiz sonucuna vardım" dedi.

‘SOVYET HAYALLERİNE DALMIŞ PUTİN’

Zelenskiy, "Eski Sovyet imparatorluğunu yeniden kurma hayaliyle kendilerini izole etmeye karar verdilerse, bu konuda hiçbir şey yapamayız. Karşılıklı saygı temelinde uluslar topluluğuyla iş birliği yapıp yapmamak onlara kalmış" dedi ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i izolasyona iten şeyin Batı yaptırımları olduğu yönündeki iddiaları reddederek "Putin'i marjinalleştiren savaş başlatma kararıydı" şeklinde ekledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN