Macron savaşın sebebini ‘buldu’: Putin’in gitmesi çözüm değil

Macron savaşın sebebini ‘buldu’: Putin’in gitmesi çözüm değil

Almanya’da gerçekleşen uluslararası bir etkinlikte konuşan Fransa lideri Macron, Rusya’nın Ukrayna işgaline değinerek savaşın sebebinin ne Avrupa'nın ne de Rusya'nın SSCB'nin düşüşünden sonra Soğuk Savaş'ın sona ermesini “doğru sindirmiş” olmaması olduğunu söyledi ve Putin’in gitmesinin krize çözüm olmayacağını belirtti.

Münih Güvenlik Konferansı'nda konuşan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Rusya’nın aylardır süren Ukrayna işgaline ilişkin sürpriz yorumlarda bulundu.

Macron, Ukrayna'daki mevcut çatışmanın temel nedeninin, ne Avrupa'nın ne de Rusya'nın 1991'de SSCB'nin düşüşünden sonra Soğuk Savaş'ın sona ermesini “doğru sindirmiş” olmaması olduğunu söyledi ve Avrupa'nın Moskova ile ilişkisini yeniden değerlendirmenin önemini vurguladı.

Diğer yandan Macron, Rusya ile diyalog zamanının henüz gelmediğini ve Avrupa'nın Ukrayna'ya askeri yardım da dahil olmak üzere destek sağlamaya devam etmesi ve Moskova'nın savaş alanında askeri zafer elde etmesini engellemesi gerektiğini kaydetti.

‘SON YILLARDA BİRÇOK DEĞİŞİKLİK GÖRDÜK’

Fransız lider, Rusya’da "rejim değişikliğine bir an bile" inanmadığını belirterek, bu tür yöntemlerin Ukrayna'da devam eden çatışmayı çözme veya olumlu bir şey sağlama ihtimalinin düşük olduğunu savundu.

Macron, “Rejim değişikliğini savunan çok sayıda insan duyduğumda, onlara şunu sorardım: hangi değişiklik için? Sıradaki kim? Lideriniz kim? Nasıl uygulanır? Son on yılda birçok ülkede birçok kez rejim değişikliği yaşadık. Bu tam bir başarısızlık" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN