E Devlet'ten okul numarası nasıl alınır? E Devlet okul numarası sorgulama ekranı

E Devlet'ten okul numarası nasıl alınır? E Devlet okul numarası sorgulama ekranı

'İlkokul, ortaokul, lise öğrenci okul numarası nasıl öğrenilir?' sorusunun yanıtı merak ediliyor. 2020-2021 eğitim-öğretim sezonunda okulların açılacağı tarihin belli olmasının ardından öğrenciler ve veliler 'e devlet öğrenci numarası sorgulama' detaylarını internette araştırmaya başladı. Öğrencilere ait bilgilerin daha sağlıklı saklanabilmesi için e-Okul'da veritabanı oluşturuldu. Her öğrenciye TC kimlik numarası benzeri öğrenci numarası verildi. İlkokul 1. sınıftan itibaren verilen okul numarasının nasıl öğrenildiğini haberimizde aktardık. Detaylar haberimizde...

'E Devlet okul numarası nasıl öğrenilir?', 'İlkokul ortaokul lise öğrenci numarası nasıl alınır?' sorularının yanıtlarına ve 'e okul öğrenci numarası sorgulama ekranı' bilgilerine sayfamızda yer verdik. Öğrencilerin okul numarası sadece eğitim kurumu içerisindeki öğrencinin kimliğini belirtmesinin yanı sıra, birçok online platforma erişim imkanı da sağlıyor. Velilere büyük kolaylık sağlayan e-Okul'da öğrencinin bilgilerini sorgulamak için okul numarasını bilmek gerekiyor. İşte detaylar...

E DEVLET OKUL NUMARASI NASIL ÖĞRENİLİR

Okul numarası ilgili eğitim kurumuna kayıt olduktan sonra öğrenciyle ve velisiyle paylaşılır. Ama hem öğrenci hem de veli bu numarayı unutabilir veya kayıt sırasında onlara verilen belgeleri kaybedebilir. Bu gibi durumlarda öğrenci için büyük önem taşıyan okul numarasını öğrenmek için izlenebilecek birkaç basit yol vardır.

İlkokul, ortaokul veya lise seviyesindeki herhangi bir öğrenciye ait okul no sorgulama işlemlerini e-Devlet sistemi aracılığıyla yapabilirsiniz. İlkokul ya da lise okul numarası öğrenme işlemine başlamak için ilk olarak bu bölümün en altında yer alan bağlantıya tıklayarak Milli Eğitim Bakanlığı ile e-Devlet iş birliğinde hizmet veren öğrenci bilgi sistemi sayfasını açın.

Sisteme giriş yapabilmek için ilk olarak karşınıza gelen sayfadaki mavi renkli buton içerisindeki 'Kimliğimi Şimdi Doğrula' yazısına tıklamanız gerekir.

Bu aşamada ise giriş yapmak için sayfadaki uygun boşluklara sırasıyla TC kimlik numarası ile e-Devlet parolasını yazmanız gerekir. Daha sonra 'Sisteme Giriş Yap' butonuna tıklayabilirsiniz.

Eğer e-Devlet şifrenizi henüz temin etmediyseniz mesai saatleri içerisinde size yakın bölgede PTT şubesine başvurabilirsiniz. Burada yetkili personele kimlik belgenizi göstermek koşuluyla içerisinde e-Devlet parolanızın yazılı olduğu zarfı satın alabilirsiniz.

Şifrenizi unutmanız halinde ise giriş sayfasında bulunan 'Şifremi Unuttum' bağlantısını kullanıp sistemin sizden güvenlik amaçlı istemiş olduğu kimlik bilgilerinizi ve yakın bir akrabanıza ait olan TC kimlik numarasını yazdıktan sonra cep telefonunuza gönderilen kısa mesajdaki onay kodunu doğru bir şekilde girerek şifre sıfırlama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Eğer sistemde cep telefonu numaranız kayıt edilmemiş ise ya da yakın akrabalarınızdan birine ait TC kimlik numarasına ulaşamıyorsanız bu işlemi gerçekleştirmeniz mümkün olmayacaktır.

e-Devlet şifresi dışındaki yöntemlerle de sisteme giriş yapılabilir. Giriş ekranında üst menüde yer alan T.C. kimlik kartı, mobil imza, elektronik imza ya da internet bankacılığı seçeneklerinden birine tıklayıp ilgili aşamaları takip ederek sisteme giriş yapabilirsiniz.

Lise, ortaokul ve ilkokul okul no öğrenme işleminin sonucu, sisteme giriş yaptığınızda doğrudan karşınıza çıkacaktır.

Eğer Milli Eğitim Bakanlığı bünyesindeki okullarda kendi adınıza bir kayıt yoksa ya da velisi olduğunuz bir öğrenci bulunmuyorsa yukarıdaki uyarı ile karşılaşırsınız. Bir kayıt söz konusu olması halinde ise öğrenciye ait numara bilgisini bu sayfadan öğrenmeniz mümkün olacaktır.

E DEVLET ÖĞRENCİ OKUL NUMARASI SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYIN

ÇOCUĞUMUN NUMARASINI E OKULDAN NASIL ÖĞRENİRİM?

e-Okul sisteminin sayesinde veliler, öğrencilerinin; notları, devamsızlık bilgisini ve eğitim hayatıyla ilgili pek çok diğer bilgiyi veli bilgilendirme sistemi aracılığıyla öğrenmeye başladı. Fakat öğrencinin TC kimlik numarası ve okul numarası ile giriş yapılan e-Okul sistemi, öğrencinin okul numarası olmadan kullanılamıyor. Çocuğunun notların düzenli olarak takip etmek isteyen velilerin öğrenciyle ilgili tüm gelişmeleri yakından takip edebilmesi için okul numarasını öğrenmesi gerekir.

Okul numarasını öğrenmek için kayıt esnasında size verilen belgeleri, çocuğunuzun eski bir karnesini ya da sınav kağıdını kullanabilirsiniz. Ya da okulun idari bölümüne kimliğinizle beraber başvurup durumu açıklayarak istediğiniz bilgilere ulaşabilirsiniz.

e-Devlet üzerinden yapacağınız sorgulamalar ile çocuğunuzun okul numarasını öğrenebilirsiniz. Ayrıca sadece Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı standart okullarda değil, açık öğretim kurumlarında eğitim gören tüm öğrenciler için de açık lise öğrenci numarası öğrenme işlemini online olarak gerçekleştirmek mümkündür.

OKUL NUMARAMI NASIL ÖĞRENEBİLİRİM?

Şehir ve bölge değiştirme gibi durumlar sonrasında bir başka okula geçiş yapan öğrenciler, okul numarası alabilmek için işlemlerinin tamamlanmasını beklerler. Fakat özellikle dönem ortası gibi eğitimin yoğun olduğu dönemlere denk gelen nakillerde iki eğitim kurumu arasındaki aktarım beklenilenden uzun sürebilir. Bu durumda öğrenci numarasını öğrenmenin en rahat yolu, e-Devlet üzerinden sorgulama işlemi gerçekleştirmektir. Çünkü öğrencinin bilgileri okullar arasındaki nakil işlemi başlatıldığı anda sisteme işlenir. Böylece resmi evrak işlerinin tamamen bitmesini beklemeden okul numaranızı öğrenebilirsiniz.

E OKUL ÖĞRENCİ NUMARASI ÖĞRENME EKRANI İÇİN TIKLAYIN

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN