20 milyon çalışanın gözü bu haberde! Pazarlıklar başlıyor... Asgari ücret için konuşulan rakamlar çalışanları fena kızdıracak! O isim ilk kez rakam verdi

20 milyon çalışanın gözü bu haberde! Pazarlıklar başlıyor... Asgari ücret için konuşulan rakamlar çalışanları fena kızdıracak!  O isim ilk kez rakam verdi

Milyonlarca çalışanı ilgilendiren yeni yıl asgari ücret zammını belirlemek için Asgari Ücret Tespit Komisyonu ilk toplantısını 7 Aralık tarihinde yapacak. Toplantı öncesinde yaptığı açıklamasında "Kırmızı çizgimiz 7.785 TL" sözlerini kullanan TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay, bu sözlerinin tepki alması üzerine konuya açıklık getirdi. İşte, Atalay'ın yeni açıklamaları...

2023 asgari ücret zammı merakla beklenirken tepkilere neden olan bir açıklama TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay'dan geldi. Atalay, 7.785 TL'yi tartışma konusu yaparak "Bu rakam kırmızı çizgi. Bu rakamın altında bir konuyla ilgili masada olmayız" sözlerini kullandı.

KENDİNİ BU SÖZLERLE SAVUNDU

Yaptığı açıklamayla tepki çeken Atalay, “Açlık sınırını sanki asgari ücret olarak kabul etmişiz gibi bir algı oluşturulmaya çalışıldı. Ben pazarlık masasında bana sorulduğunda, açlık sınırı ortada ben bunun üzerini konuşacağım demek istedim. Bugüne kadar açlık sınırının altında zam aldığımız da oldu. Ama tabanın isteği bu yöndeydi”” sözleriyle kendini savundu.

"MÜCADELEYİ EN İYİ ŞEKİLDE VERECEĞİZ"

Açlık sınırında yer alan ücretin, asgari ücret sayılıp sayılmadığı sorulduğunu söyleyen Atalay, “Ben de bu soruya karşılık olarak bunu kesinlikle kabul etmeyeceğimizi, zaten onun bir açlık sınır olduğunu, bu tutarın üzerinde gelecek teklifleri görüşebileceğimizi söyledim. Yayını izleyenler benim ne demek istediğimi çok daha iyi anlarlar. Emekçilerimiz rahat olsun, biz verilmesi gereken mücadeleyi en iyi şekilde vereceğiz” ifadelerine yer verdi.

 asgari ücret

TANJU ÖZCAN'DAN TEPKİ GECİKMEDİ

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Engin Atalay'ın asgari ücrette kırmızı çizgi olarak belirttiği rakamdan sonra tepki gösteren isimler arasında yer aldı. Twitter'dan konuya değinen Özcan şu ifadelere yer verdi:

Asgari ücret ile ilgili çok daha yüksek rakamlar konuşulurken, Türk-İş Başkanı çıktı “7 bin 785 TL kırmızı çizgimizdir” dedi. Milyonların alın terini çaldı. Senin gibi altında lüks aracı olan, işçinin yevmiyesinden on binlerce maaş alan sendika ağasından ancak bu ihanet beklenirdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN