2023 altın yılı olacak! Gram altında fiyatlar uçtu gidiyor! Ünlü ekonomist artık o rakamın altına inmez diyerek uyardı

2023 altın yılı olacak! Gram altında fiyatlar uçtu gidiyor! Ünlü ekonomist artık o rakamın altına inmez diyerek uyardı

Altın fiyatlarında yaşanan son dakika gelişmeleri hem vatandaşlar hem de yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. Ocak ayı ile birlikte yükselişe geçen gram altın 1.140 TL seviyesine ulaşarak rekor kırdı. Yeni haftayla birlikte yükselişe devam altın fiyatları ile ilgili uzmanlardan kritik uyarılar peş peşe geldi. Ünlü ekonomist 'Artık o rakamın altına inmez' diyerek beklenilen seviyeyi açıkladı. İşte 10 Ocak 2023 güncel altın fiyatları ve son dakika gelişmeleri...

Yeni yılla beraber yükselişe geçen altın fiyatlarında son dakika gelişmeleri peş peşe gelmeye devam ediyor. Ocak ayı ile birlikte yukarı yönlü ivme kazanan gram altın 1.140 TL seviyesine ulaşarak rekor kırdı. Gram altındaki yükselişle birlikte çeyrek ve tam altın fiyatlarında da hareketlilik başladı. Vatandaşlar, 'Altın fiyatları yükselecek mi, düşecek mi? Altın alınır mı, satılır mı?' sorularını araştırırken uzmanlardan kritik uyarı geldi. Elinde altın bulunduranlar dikkat. 'Artık o rakama inmez' diyen ünlü ekonomist altın fiyatlarında beklenilen pik seviyeyi açıkladı. Peki 10 Ocak 2023 cumhuriyet, tam, yarım, gram ve çeyrek altın fiyatları ne kadar, kaç TL? İşte güncel altın fiyatları...

GRAM ALTINDA YENİ REKOR

Altın fiyatları uluslararası piyasalarda oluşan belirsizlik ile yukarı yönlü ivme kazandı. Özellikle ABD Merkez Bankası'nın (FED) faiz artışlarını yavaşlatma sinyali ve Uluslararası Para Fonu’nun (IMF) küresel resesyon (durgunluk) beklentisiyle birlikte ons altın 1.880 dolar seviyesine kadar tırmandı. Ons altındaki yükselişle birlikte gram altın fiyatı 1.140 liraya kadar çıkarak rekor kırdı.

İSLAM MEMİŞ YATIRIMCILARI UYARDI

2023 yılı ile birlikte altın fiyatlarında yükselişlerin olacağını ve yeni rekorların geleceğini ifade eden Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, "Savaş döneminde hızlı yükselen yatırım aracı, daha sonra parasal sıkılaşma politikaları karşısında sönük kaldı. Aslında uzun zamandır baskılanan bir altın var. Bu nedenle yükselişine gecikmeli olarak başladı. Altın fiyatlarını genel olarak dolar ve Fed açıklamaları etkiliyor. Onsta 1.815-1.915 dolar seviyelerini takip ediyoruz. Orta ve uzun vadede altın fiyatlarında ‘rekor’ kelimesini çokça duyacağız." açıklamasında bulundu.

dfbfdb-23.jpg

"BU SEVİYELERİ GÖRMEK HAYAL OLACAK"

Gram altında yaşanan yükselişlerin devam edeceğini belirten Memiş, "Gramda altında yılın ilk çeyreğinde 1.250-1.280 lirayı göreceğiz. Yıllıkta ise 1.450 liralar sürpriz olmayacaktır. Ama tabii içeride dolar, dışarıda ise ons fiyatları baskılanıyor." dedi.

Altın alım-satımları için vatandaşları uyaran İslam Memiş, şunları söyledi:

"Altın satmak için henüz erken. Sonraki aylarda altında yeni zirveler olacak. Ancak gram fiyatının bu yıl artık 1.100 liranın altına inmeyeceğini düşünüyorum. Bu nedenle almak isteyenler 1.100 liraları bekleyebilir."

YENİ REKORLARA HAZIR OLUN!

Uluslararası piyasalarda yaşanan belirsizliklere dikkat çeken Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk, "Yılın ikinci çeyreğinde yine bu seviyeleri görebiliriz. Çünkü yılın genelinde altının, enflasyona veya resesyona karşı güvenli liman olgusu yine ön plana çıkacak. Ayrıca henüz bitmemiş olan Ukrayna-Rusya savaşı, Çin ile Tayvan arasındaki gerginlik, Kuzey Kore ile Japonya arasındaki füze denemeleri vs. gibi olaylar da altının yeni zirveler görmesine neden olacak. Onsta öncelikle 2 bin 150- 2 bin 350 dolar zirvesini bekliyorum." yorumunda bulundu.

dfbdfb-19.jpg

10 OCAK 2023 GÜNCEL ALTIN FİYATLARI

GRAM ALTIN NE KADAR?

Gram altın fiyatları 10 Ocak 2023 gününde 1.130,45 TL alış fiyatı ve 1.130,58 TL satış fiyatıyla işlem görüyor.

YARIM ALTIN KAÇ TL?

Yarım altın fiyatı da sorgulanıyor. Yarım altın önceki gün kapanışını 3.771,00 TL'den yapmıştı. Yarım altın bugün ise 3.705,00 TL alış fiyatı ve 3.776,00 TL satış fiyatı üzerinden işlem görüyor.

dfbdbdf.jpg

ÇEYREK ALTIN NE KADAR?

Çeyrek altın önceki gün kapanışını 1.885,00 TL'den yapmıştı. Çeyrek altın bugün ise 1.859,00 TL alış fiyatı ve 1.889,00 TL satış fiyatı üzerinden işlem görüyor.

CUMHURİYET ALTIN NE KADAR?

Cumhuriyet altını önceki gün kapanışını 7.513,00 TL'den yapmıştı. Cumhuriyet altını bugün ise 7.438,00 TL alış fiyatı ve 7.524,00 TL satış fiyatı üzerinden işlem görüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN